Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Steef van Duin

Reco ZVH kansloos tegen gastploeg Lycurgus

  •   21 keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – De volleyballers van Reco ZVH hadden zaterdag geen schijn van kans tegen het op volle toeren draaiende Lycurgus. In Swanla maakte de bekerwinnaar uit Groningen indruk: 14-25, 18-25 en 17-25 (0-3).

Met het bereiken van de kampioenspoule heeft ZVH het hoogste doel van dit seizoen al bereikt. In die kampioenspoule zijn de Zevenhuizenaren echter, met Taurus, in de underdogrol geduwd.

Coach Kristian van der Wel heeft zich met zijn team als doel gesteld een paar keer te stunten tegen de Nederlandse top. De eerste gelegenheid daarvoor, zaterdag in Swanla, moest ZVH aan zich voorbij laten gaan. Dat had vooral te maken met Lycurgus, dat vanaf het eerste fluitsignaal zeer sterk opereerde. In de eerste set wist de thuisploeg, nog steeds spelend zonder spelverdeler Timothy Scheffers, nog tot 6-7 bij te blijven.

Heft in handen genomen
Daarna namen de bezoekers het heft in handen. Ook in de tweede set kon ZVH maar eventjes in het spoor van het oppermachtige Lycurgus blijven. Van der Wel probeerde met wissels het tij, tevergeefs, te keren.

In de derde set kwam ZVH snel op een hopeloze 6-11 achterstand. Met Max Nieuwstad in de ploeg voor Gianno Beij krabbelde de thuisploeg even op (13-15). Na een time-out brak Lycurgus het laatste beetje Zevenhuizense verzet.

Meer berichten

Wat vindt u?

Ben jij al lid van ons burgerpanel TipZuidplas?Reageren!