De grond onder het nieuwe sportpark 't Ambacht wordt bouwrijp gemaakt.
De grond onder het nieuwe sportpark 't Ambacht wordt bouwrijp gemaakt.

Bouwrijp maken grond onder sportpark 't Ambacht gestart

Sport 382 keer gelezen

Moordrecht - De eerste werkzaamheden aan het nieuwe sportpark ’t Ambacht in Moordrecht zijn begonnen. De grond, waarop het nieuwe huis van de voetballers moet komen, wordt bouwrijp gemaakt.

Bij de ontwikkeling van het complex van vv Moordrecht werd afgelopen week weer een belangrijke stap gezet. Nadat gemeente en club al overeenstemming hadden bereikt over het bedrag dat Moordrecht zou ontvangen in het kader van de zogenaamde ‘oud voor nieuw’-regeling, gaven de leden hun zegen aan de gemaakte deal. “De volgende stap is het zetten van de handtekeningen onder het contract”, zegt voorzitter Martijn Cosijn van de bouwcommissie van de club. 

Dat alle partijen tempo willen maken, bleek vorige week al uit de aanwezigheid van een blauwwitte zandgraver/grijper op de locatie waar het nieuwe complex moet komen. “Er is inderdaad een start gemaakt met het bouwrijp maken”, bevestigt Cosijn. “Er worden bulten grond aangevoerd en aangebracht. Het inklinken ervan duurt ongeveer een jaar.”

Vv Moordrecht werkt nog aan een definitief ontwerp voor het clubgebouw. “We zijn nog maar aan het begin van het proces”, geeft voorzitter Cosijn van de bouwcommissie aan. 

Tweelaags
“We hebben inmiddels wel een architect uitgekozen en er is gekeken naar wat voor functies er in het gebouw moeten komen. Dan moet je denken aan bestuurskamer, kleedkamers, maar ook waar je die ruimtes ongeveer wil. Met een beetje mazzel kunnen we het definitieve ontwerp in mei aan onze leden laten zien.”

De bouwcommissie van de club bekeek de voorbije periode meerdere complexen. “We hebben ons door diverse clubs laten inspireren. We zijn bij Be Fair, Olympia, CVV Zwervers uit Capelle, Moerkapelle en BSC’68 in Benthuizen op bezoek geweest. We hebben ons laten informeren en we hebben veel vragen gesteld.”

“Het is op dit moment gebruikelijk dat nieuwe clubgebouwen vaak tweelaags zijn, met de kleedkamers onder en de bestuurskamer en kantine op de eerste verdieping. Dat is ook ons idee. Bij Zwervers hebben ze een inpandige tribune. Zo’n tribune gaat er bij ons niet komen. Dat is leuk voor een grote club die op niveau speelt, maar voor ons veel minder interessant. Bovendien is zoiets veel duurder.

Tribunefunctie
We hebben met de gemeente afgesproken dat we inzetten op een eenvoudig en doelmatig clubgebouw. We kijken wel of er een terras op de tweede laag kan komen. Dat herbergt ook een tribunefunctie.”

Moordrecht krijgt op het nieuwe complex drie velden: twee met kunstgras, het hoofdveld wordt op nadrukkelijke wens van de club natuurgras.

Cosijn verwacht dat Moordrecht in de tweede helft van volgend jaar zijn intrek kan nemen op het nieuwe complex. Heel veel specifieker qua datum kan hij niet zijn. “Er zijn gewoon te veel onzekerheden. Soms zit het mee, soms tegen.”

(Erik van Leeuwen)