Logo hartvanzuidplas.nl
De competitie wordt niet uitgespeeld; op basis van resultaten mogen echter zowel de heren als de dames van VCN door naar de eredivisie.
De competitie wordt niet uitgespeeld; op basis van resultaten mogen echter zowel de heren als de dames van VCN door naar de eredivisie.

Dames en heren VCN mogen naar eredivisie

  •   79 keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Zowel de dames als de heren van Volleybalvereniging Capelle Nieuwerkerk mogen komend seizoen uitkomen in de eredivisie. Dat heeft de volleybalbond de fusieclub laten weten.

De NeVoBo maakte al eerder bekend dat er geen kampioenen zouden zijn. Wél besloot de bond teams aan te wijzen die promoveren en degraderen. 

Voor de heren van de Capelse Nieuwerkerkse club lag het voor de hand dat de bond bij VCN zou uitkomen. 

De ploeg van de Zevenhuizense trainer Ferry van Hal stond met een voorsprong van tien punten op de eerste plaats in de topdivisie toen de competitie tot een abrupt einde kwam. 

Voor de dames was dat minder duidelijk. VoCaSa uit Nijmegen was koploper in de topdivisie. VCN, dat één punt minder maar ook twee wedstrijden minder speelde, had echter het beste wedstrijdquotiënt (aantal punten gedeeld door het aantal wedstrijden). 

Enquête
Op basis daarvan heeft VCN recht op promotie, concludeerde de bond. Het spelen in de eredivisie heeft grote financiële consequenties en daarom heeft VCN niet meteen ja gezegd.

De club houdt een enquête onder de leden met de vraag of VCN met beide teams de stap moet wagen.

Meer berichten