Logo hartvanzuidplas.nl
Ron Luijten keek zaterdag toe bij de jeugdclinic voor de pupillen van de niet-selectieteams.
Ron Luijten keek zaterdag toe bij de jeugdclinic voor de pupillen van de niet-selectieteams. (Foto: Erik van Leeuwen)

Voetbalpret mogelijk wéér snel voorbij

  •   891 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Voetbalvereniging Nieuwerkerk is bang dat de onlangs hervatte trainingen van korte duur zijn. De club denkt dat de geplande werkzaamheden op sportpark Dorrestein het onmogelijk maken om aan de strenge veiligheidsvoorschriften te voldoen.

Door Erik van Leeuwen

Nieuwerkerk hervatte woensdag 29 april de trainingen voor de jeugd tot en met twaalf jaar. Dat vergt volgens voorzitter Hans Jeroense een enorme organisatie. “Je praat niet over een paar teams, maar over tientallen elftallen.” 

Om de veiligheid voor iedereen te waarborgen is meer ruimte nodig om alle jeugdteams te laten trainen. “Dat ging toen nog omdat alleen de pupillen trainden, maar straks wordt het helemaal een ingewikkelde puzzel als ook de junioren en senioren aan de slag willen”, zegt jeugdvoorzitter Hein de Jong.

De plannen worden bemoeilijkt door de aanstaande werkzaamheden op sportpark Dorrestein. Op veld 3 komt kunstgras en het trainingsveld naast de tribune – het grasveld dat ooit toebehoorde aan de korfbalvereniging – wordt met kunstgras ingericht als veld. Daarnaast staat de renovatie van het hoofdveld op de rol. In de plaats van de huidige mat komt een nieuwe kunststoflaag. 

De parkeerplaats dient als opslagplek en zal niet gebruikt kunnen worden. “Al komt maar een klein percentage van de spelers met de auto, het gaat voor overlast zorgen”, denkt Jeroense. 

De andere ingang gebruiken, bij het Polderbad waar veel parkeervoorzieningen zijn, is een optie, maar de voorzitter vreest sowieso ‘chaos’. “Daarom zitten we deze week met de wethouder om tafel.” De club denkt er serieus over na om het park op slot te doen. “Als we de veiligheid niet kunnen garanderen, houdt het op.”

Blokken
Hoofdtrainer Ron Luijten wil liever vandaag dan morgen weer met trainen beginnen met zijn selectie, nu de overheid het licht op groen heeft gezet. “De jongens staan te trappelen om weer iets te doen.”

“Ik heb mijn voorbereiding voor het nieuwe seizoen al klaar liggen. Ik wil in blokken gaan trainen. Deze maand twee weken, daarna drie weken in juli en dan weer op 13 augustus om echt te starten.”


* Wilt u graag uw mening geven? Word dan lid van ons burgerpanel TipZuidplas.

Meer berichten