Moordrecht krijgt een veel grotere selectie
Logo hartvanzuidplas.nl
Djazz Manusama ruilt het blauw en wit in voor het rood en wit van het Krimpense Dilettant.
Djazz Manusama ruilt het blauw en wit in voor het rood en wit van het Krimpense Dilettant. (Foto: pr)

Moordrecht krijgt een veel grotere selectie

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moordrecht – Moordrecht krijgt het nieuwe seizoen meer body. Door de komst van tien jeugdspelers krijgt het trainersduo Bobby Leiwakabessy en Frans Schaap een volwaardige selectie ter beschikking.

De afgelopen jaren hadden de trainers Dennis de Jong en Glen Telusa (afgelopen seizoen) maar net voldoende spelers om een elftal op de been te brengen. Veelal moest, bij blessures en/of schorsingen, een beroep worden gedaan op spelers uit een lager elftal en jeugd. 

“Het voordeel daarvan is dat de jeugdspelers wel allemaal al hebben kennisgemaakt met het seniorenvoetbal”, reageert Bauke Vink, bestuurslid technische zaken. 

“Het is de bedoeling dat straks het eerste en het tweede tot de selectie behoren. We hopen dit seizoen voor het eerst een derde elftal op zaterdag te kunnen inschrijven. Op zondag gaan we van drie naar twee elftallen. We hopen dat een aantal ervaren krachten op zondag zich nog wil aansluiten bij de zaterdagselectie.”

Moordrecht raakt wel Djazz Manusama kwijt aan derdeklasser Dilettant uit Krimpen aan de Lek. Hij was één van de smaakmakers van afgelopen seizoen. Vink: “We hadden hem graag behouden, want het is een goede voetballer. Als een speler echt ergens anders naartoe wil, kun je dat moeilijk tegenhouden.”

Meer berichten