Logo hartvanzuidplas.nl
De duim gaat omhoog bij wethouder Verbeek, die blij is dat de kinderen weer lekker kunnen sporten.
De duim gaat omhoog bij wethouder Verbeek, die blij is dat de kinderen weer lekker kunnen sporten. (Foto: pr)

Zevenhuizense tennissers weer de baan op na 'pijnlijke stilte'

  •   281 keer gelezen   Sport

TENNIS
Zevenhuizen - Zeven weken lang was er geen actie waar te nemen op het park van tennisclub Zevenhuizen, maar nu is het er weer druk. Na de versoepeling van de coronamaatregelen en het fiat van het RIVM en de gemeente mocht de club, onder strikte voorwaarden, weer open.

“De accommodatiecommissie had net de banen speelklaar gemaakt en de vrijwilligers stonden klaar om het park schoon te maken toen de lockdown begon. Pijnlijk om het park zo leeg te zien. We zijn daarom ook heel blij dat we nu eindelijk weer kunnen sporten”, vertelt voorzitter Ferry van Wijnen.

Onder toeziend oog van wethouder Jan Verbeek gingen de jeugdleden van de Tennisclub Zevenhuizen als eersten de baan op. Maarten Kort van de jeugdcommissie is opgelucht. "Het is zo goed om de kinderen weer te zien sporten. Ook al moeten we veel maatregelen nemen, het is het meer dan waard.” Even later, maandag 11 mei, werd het geduld van de senioren beloond en mochten ook zij de veters van hun tennisschoenen weer strikken.

Gele afzetlinten en waarschuwings- en reglementsposters maken de leden attent op de veranderde situatie. Ook wordt desinfecterende gel beschikbaar gesteld voor iedereen die op het park komt tennissen. “Er zijn genoeg regels die we moeten volgen, maar dat doen we graag want alles is beter dan niet kunnen tennissen”, vindt voorzitter Van Wijnen.
Ondanks dat de kantine gesloten blijft tot minimaal 1 juni verwacht de voorzitter toch voldoende aanloop. “De tennisleraar is weer gestart met lesgeven en je ziet toch meer aanmeldingen voor tennislessen dan normaal. Ook de lidmaatschapsaanvragen nemen toe. Ik denk toch dat mensen altijd al met het idee liepen om te gaan tennissen, maar nu tennis een van de weinige sporten is die men kan beoefenen, zetten ze die stap misschien eerder. We proberen met tijdelijke lidmaatschappen ook sporters van de andere verenigingen te kunnen laten tennissen, zodat ze met een kunnen tennissen tot hun eigen sportclub weer open is.” Meer info: www.tennisclubzevenhuizen.nl.

Meer berichten