Nieuwerkerk gaat met alle teams trainen
Logo hartvanzuidplas.nl
Ron Luijten heeft alles al klaar liggen voor een eerste coronaproof training.
Ron Luijten heeft alles al klaar liggen voor een eerste coronaproof training.

Nieuwerkerk gaat met alle teams trainen

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Voetbalvereniging Nieuwerkerk begint deze week met een trainingsschema dat niet alleen de jeugd tot en met twaalf jaar in de gelegenheid stelt om te trainen, maar ook de oudere jeugd en senioren.

Vorige week leek het er nog op dat Nieuwerkerk snel moest stoppen met coronaproof trainen, omdat binnenkort werkzaamheden plaatsvinden aan drie velden. “Die werkzaamheden zijn echter een paar weken uitgesteld hebben we afgelopen week te horen gekregen van de gemeente”, zegt voorzitter Hans Jeroense. “Het is de bedoeling dat nu pas in de derde week van juni begonnen wordt. Daardoor kunnen we nog even doortrainen.”

Tot afgelopen week trainden alleen de pupillen bij Nieuwerkerk, in het nieuwe trainingsschema, dat vandaag van start gaat, zijn ook de junioren en senioren meegenomen. “Het is wel een hele puzzel waarbij we de verantwoordelijkheid ook bij de teams zelf hebben gelegd. Geen steward is niet trainen.”

Ook de zaterdagselectie mag weer aan de slag, tot grote vreugde van trainer Ron Luijten. “We hebben twee trainingen, op dinsdagavond en zaterdagmorgen. Die jongens vinden het weer fijn om op het veld te kunnen staan. Ook met die anderhalve meter is er een leuke training in elkaar te zetten. Sterker nog, alles ligt al klaar.”

Meer berichten