Daniël van den Hoven overweegt terugkeer: bankhangen is niks
Logo hartvanzuidplas.nl
Daniël van den Hoven in de actie in de derby met Moordrecht, die met 2-3 door Moerkapelle werd gewonnen. (archiefbeeld)
Daniël van den Hoven in de actie in de derby met Moordrecht, die met 2-3 door Moerkapelle werd gewonnen. (archiefbeeld)

Daniël van den Hoven overweegt terugkeer: bankhangen is niks

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moerkapelle – Daniël van den Hoven plakt er mogelijk toch nog een jaar aan vast als selectiespeler van Moerkapelle. Door de corona-quarantaine heroverweegt de routinier zijn besluit om te stoppen. “Thuis op de bank zitten is ook niet alles.”

Van den Hoven (33) schrok afgelopen week wel van de reacties toen zijn trainer Martijn Peters in deze krant bekend maakte dat de speler gaat stoppen. “Ik heb die beslissing al een tijdje geleden kenbaar gemaakt aan de technische commissie.”
Wat Peters en heel Moerkapelle niet wisten was dat Van den Hoven tijdens de lockdown van gedachten is veranderd. Stoppen is een stuk onzekerder geworden. “De eerste twee weken vond ik het prima, ik miste het voetbal helemaal niet. Maar hoe langer we thuiszaten, hoe meer het aan mij begon te knagen. Ik ben geen type dat even oefeningen in de huiskamer doet of buiten een rondje hardloopt. Die acht weken binnen waren voor mij ook echt acht weken op de bank hangen. Ik ken mezelf een beetje. Als ik geen bierbuik wil ontwikkelen, moet ik zeker niet stoppen met voetballen.”

Thuis in Rotterdam, waar hij woont met vriendin en kind, kreeg hij ook verbaasde gezichten toen het krantenbericht doorkwam. “We hadden het wel eens gehad over stoppen, maar daarna eigenlijk niet meer. Mijn vriendin was ook verbaasd. Ze weet echter ook dat ik een enorme twijfelkont ben.”

Dat hij het besluit nam om te stoppen had te maken met het feit dat hij meer tijd wilde doorbrengen met zijn gezin. “Toen we die kleine nog niet hadden, ging ik voordat we trainden vanuit mijn werk uit Koudekerk eten bij mijn ouders. Nu rij ik eerst terug naar Rotterdam om even wat naar binnen te werken en dan weer in de auto naar Moerkapelle te stappen. Dat gaat tegenstaan, zoals ook elke keer de verplichting van zaterdag een wedstrijd.”
Maar het bankzitten, heeft Van den Hoven gemerkt, is ook niet alles. “Ik ga alles eerst even goed op een rijtje zetten. Er is geen haast bij. Voorlopig spelen we toch niet.”
(Erik van Leeuwen)

Meer berichten