Logo hartvanzuidplas.nl
Van links naar rechts: Liesbeth de Boer, René van Heerdt, Dennis Eversdijk en Demi Brehler.
Van links naar rechts: Liesbeth de Boer, René van Heerdt, Dennis Eversdijk en Demi Brehler.

Wind opeens geen probleem voor BCN’ers

  •   82 keer gelezen   Sport

BADMINTON
Nieuwerkerk aan den IJssel – De deur van de Parkzoomhal blijft nog even op slot, maar dat weerhield de competitiespelers van BC Nieuwerkerk er niet van afgelopen week de training te hervatten. “Dit voelt als een bevrijding.”

Door Erik van Leeuwen

De jeugd en senioren van de club zijn de komende periode twee keer per week op het kunstgrasveld naast sportcentrum Parkzoom te vinden. Het is het best denkbare alternatief wat voor handen is. De veldsportclubs zijn alweer volop bezig, de zwemmers en waterpoloërs van

Barracuda hebben weer kennisgemaakt met het chloor, maar voor de zaalsportclubs geldt dat zij geduld moeten betrachten.

“We staan achter in de rij”, zegt Liesbeth de Boer van de technische commissie van BCN. “Zoals het er nu uitziet mogen we 1 september de hal weer in. Daar stellen we ons ook op in. Als het eerder is, is het meegenomen.”

Niks doen tot die tijd, dat was wel een hele lange vakantie. Daarom pakte BCN de kans toen de mogelijkheid vrij kwam op het veld naast het sportcentrum te gebruiken. Dinsdag waren de eerste sessies. Het was druk bij de jeugd, maar ook bij de senioren. “Je merkt aan alles dat iedereen weer wat wilde doen. Het is dan wel geen volwaardige badmintontraining buiten, het feit dat je bezig kunt zijn en elkaar weer kunt zien, nodigt uit om te komen”, aldus De Boer.

Een extra prikkel was er ook voor de bijna vijftig competitiespelers van de club. De eerste training buiten was meteen de debuuttraining van de twee nieuwe trainers, Demi Brehler en Dennis Eversdijk. “Twee jonge trainers die allebei op een hoog niveau badmintonnen. Demi speelt bij DKC in Den Haag in de eerste divisie, Dennis bij Velo in Wateringen waar hij afgelopen seizoen zo’n beetje alles won in de tweede divisie. Zij hebben er echt zin in. Normaal gesproken hadden we de eerste training in de zaal gehad. Toen ik zei dat we buiten iets konden doen, zeiden ze meteen dat ze wel iets konden bedenken.”

De twee jonge trainers onderwierpen de spelers van BCN aan een fikse conditietest. Pushups, siteups, loopladders, springoefeningen, evenwichtstraining, schaatsbewegingen en lenigheidsopdrachten. “We kunnen dan wel niet tegen een shuttle slaan, we kunnen wel badmintongerelateerde training geven”, wees Brehler naar de training voor het voetenwerk. “Dat is zó belangrijk bij badminton.”

Na vijftig minuten zweten en zwoegen kregen de BCN’ers ook nog een cadeautje: het racket en de shuttle mochten uit de tas. Zelfs de wind kon de pret niet drukken. “Je ziet dat iedereen het spelletje heeft gemist”, reageerde René van Heerdt, oud-speler van de hoofdmacht en komend seizoen ingedeeld in het vierde team. “Normaal klagen wij steen en been als er in de zaal een luchtstroom is. Als er een airco is die wind uitblaast, moet eerst die airco uit voordat we verder spelen. En kijk nu: die shuttle is nauwelijks te controleren met die wind, maar ik zie alleen maar lachende gezichten.”

Meer berichten