Logo hartvanzuidplas.nl
De poort van vv Nieuwerkerk is weer open: ook Jens Stange stond weer voor het eerst op het veld.
De poort van vv Nieuwerkerk is weer open: ook Jens Stange stond weer voor het eerst op het veld.

Jens Stange targetman bij Nieuwerkerk

  •   183 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nieuwerkerk heeft de selectie voor het nieuwe seizoen zo goed als rond. De club heeft Jens Stange als vijftiende speler toegevoegd aan de groep die komend seizoen hoge ogen wil gooien in de derde klasse.

Stange begon afgelopen seizoen in het tweede zaterdagteam, maar kreeg na de winterstop de kans om zich te bewijzen in het eerste. Hij speelde mee in de wedstrijd tegen IJVV de Zwervers. “Jens is een allrounder, hij kan op veel posities uit de voeten”, zegt trainer Ron Luijten. “Wij willen hem gaan gebruiken voor de spitspositie. We hebben goede aanvallers lopen met Stefan van der Vlegel, Mike Jansen en Wayne van den Burg en willen graag meerdere smaken hebben. We hebben een duidelijk doel voor ogen met Jens, hij moet onze targetman gaan worden. We hebben hem duidelijk gemaakt in welke rol we hem zien.”

Stange was één van de spelers die afgelopen week voor het eerst op het trainingsveld stond. Nieuwerkerk trainde dinsdag en zaterdag. “Bijna iedere speler was er en we hebben het nodige kunnen doen, ondanks de beperking van anderhalve meter afstand”, aldus Luijten.
“Om zo acht weken te trainen is een uitdaging, je bent immers beperkt in je oefenvormen, maar voor nu is het prima. De echte druk van het trainen is er niet, want een doel, het spelen van een wedstrijd op zaterdag, ontbreekt. Wij proberen een combinatie te zoeken tussen trainen om beter te worden en plezier.”

Nieuwerkerk traint in elk geval tot 13 juni. Daarna starten de werkzaamheden aan drie velden.
Zaterdag 8 agustus staat de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen gepland. Een week later is de eerste oefenwedstrijd tegen Hillegersberg. Luijten: “We gaan ervan uit dat we een gewone voorbereiding en oefencampagne kunnen draaien en dat de beperkende maatregelen zijn opgeheven.”

Meer berichten