Logo hartvanzuidplas.nl
In juni krijgt vv Nieuwerkerk drie nieuwe velden. (foto: Corinne Verkuil)
In juni krijgt vv Nieuwerkerk drie nieuwe velden. (foto: Corinne Verkuil)

Nieuwerkerk kan fluiten naar promotie

  •   190 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nieuwerkerk behoort niet tot de uitverkoren clubs die komend seizoen een klasse hoger mogen spelen. De KNVB heeft het verzoek om te promoveren naar de tweede klasse niet gehonoreerd.

De KNVB besloot in april voor het hele amateurvoetbal de afgelopen competitie als niet gespeeld te beschouwen. Wel gaf het clubs de mogelijkheid een verzoek in te dienen om in aanmerking te komen voor een klasse hoger of lager. Nieuwerkerk, dat tweede stond in de derde klasse, had de hoop via de achterdeur de tweede klasse te bereiken. Afgelopen week werd duidelijk dat alleen voor een aantal nummers één promotie was weggelegd. “Het was een muizengaatje, maar het is het altijd waard om te proberen”, zegt voorzitter Hans Jeroense. De teleurstelling is niet heel groot. Oud-Beijerland, dat nog boven ons stond, zit ook niet bij de gepromoveerde clubs. Het gaat op basis van gemiddelde punt per wedstrijd. Wij zijn niet eens in de buurt geweest.”

Afgelopen week werd bekend dat de kantines per 1 juli weer open mogen. “Op zich mooi nieuws, maar wij hebben daar niet zo heel veel aan. Het is maar de vraag of we na 1 juli nog kunnen trainen. In de tweede of derde week van juni beginnen ze met de aanleg van drie nieuwe velden. We hebben dan wel nog een paar velden over om te trainen, maar het moet wel te organiseren zijn volgens de geldende veiligheidsvoorschriften.”
Jeroense is wel blij met het vooruitzicht dat de deuren van de kantine bij aanvang van het nieuwe seizoen weer open kunnen. “Los van het feit dat we niet weten wat het virus nog gaat doen, lijkt het erop dat we een normale voorbereiding kunnen draaien. Dat is ook nodig, want deze periode heeft er financieel fors ingehakt.”

Toch is het leed volgens de voorzitter te overzien als er straks ‘gewoon’ kan worden gestart. “We waren net weer een beetje boven jan na de nieuwbouw waarbij het budget fors was overschreden. We hoeven niet te bezuinigen, zo ver was het nog niet, maar we moeten wel goed nadenken over elke uitgave die we doen.”
(Erik van Leeuwen)

Meer berichten