Logo hartvanzuidplas.nl
Donna, Britt en aanvoerder Mariska.
Donna, Britt en aanvoerder Mariska. (Foto: Erik van Leeuwen)

Moerkapelle in coronatijd op meidenjacht

  •   619 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moerkapelle – Coronatijd of niet: bij Moerkapelle werken ze aan de toekomst. Liefst eentje met een meisjestak en bij voorkeur met een doorlopende leeftijdslijn.

Door Erik van Leeuwen

Het ideaalplaatje: een MO15, MO17 en MO19. “Dan heb je a: teams in alle leeftijdscategorieën en b: een goede doorstroming naar de dames”, zegt voorzitter Martien Zijderhand. De preses is erg enthousiast over de aanwezigheid van de dames. Hij noemt het een verrijking. “Het zorgt voor een andere dimensie. De gesprekken gaan ook eens ergens anders over en die meiden zijn altijd bereid mee te helpen als er iets georganiseerd wordt. Ze steken meteen de handen uit de mouwen.”

Intussen heeft ook het meisjesvoetbal voet aan de grond gekregen op sportpark De Wilde Veenen, maar de spectaculaire doorbraak waarop Zijderhand en de club hoopten, is er nog niet. “Dat is jammer, want we denken dat de potentie er wel is.”

Vandaar dat de club sinds kort op ‘meidenjacht’ is. Doel: minimaal twee nieuwe MO15-spelers. “We zitten best in een lastige situatie”, zegt coördinator en vader van een voetballende dochter, Barry Reede. “We hebben meiden die mogen uitkomen in de MO15 en MO17. Als je die als team inschrijft, word je als club verplicht om dat voor de hoogste leeftijdsklasse te doen.” 

Zijderhand: “Dat is te hoog gegrepen en daarom hebben we gevraagd aan de KNVB of ze het team bij de MO15 konden indelen. Ik heb afgelopen week twee uur met de verenigingsadviseur en de competitieleider van de bond aan de lijn gehangen, maar ze houden voet bij stuk: niet meer dan drie dispensatiespelers. Wij vinden indelen naar kracht veel logischer”, baalt Zijderhand.

“We hebben nu een MO15 en MO17 ingeschreven, in hoop dat we straks een eigen MO15-team op de been kunnen krijgen en met een buurtclub een MO17 kunnen maken. Onze voorkeur is natuurlijk twee teams die we zelf als Moerkapelle kunnen vullen." Zodra het mag, gaat Moerkapelle een meidenvoetbaldag organiseren. Zijderhand: “Nu meetrainen kan altijd.”

Meer berichten