Logo hartvanzuidplas.nl
Voorzitter Adri de Jong (rechts) en medebestuurslid Ronald Revet.
Voorzitter Adri de Jong (rechts) en medebestuurslid Ronald Revet. (Foto: Erik van Leeuwen)

TV Moordrecht wil facelift showen

  •   keer gelezen   Sport

TENNIS
Moordrecht – Tennisvereniging Moordrecht gebruikte de wintermaanden om het park een metamorfose te geven. Het lelijke eendje werd een mooie zwaan. Van een officiële heropening kwam het door het coronavirus nog niet. “Maar we genieten wel al, hoor.”

Door Erik van Leeuwen

“Oh, nóg vergeten te melden”, zegt voorzitter Adri de Jong tijdens een rondleiding die hij samen met bestuurslid onderhoud en techniek Ronald Revet op het park aan de Sportlaan geeft. “Kijk, op de wapperende vlag daar staat ons nieuwe logo. Ook dat hebben we een update gegeven. Oranje en zwart, lekker strak vormgegeven. Het oude logo van vijftig jaar geleden was aan vernieuwing toe.”

18 april 2020. In de agenda van de club stond die datum met rood en alle andere kleuren omcirkeld. Het was de dag waarop alles samen zou komen: de viering van het jubileum én de heropening van het park. Door corona kon er een streep door die dag. De teleurstelling daarover is er al lang niet meer, bij De Jong en Revet overheerst nu vooral trots.

“Het besef dat er iets moest gebeuren is eind 2017 gekomen”, vertelt Revet. “Ons oude park was net een Oost-Europese parkeerplaats. Dat kregen we ook terug van tennissers van andere clubs als ze hier kwamen spelen: leuke mensen, warme club, maar het is zó kaal. Dat begon al bij de entree. Die was niet bepaald uitnodigend. Kwam je het park binnen, dan stonden overal en nergens fietsen.”

De noodzakelijke vervanging van de banen was de aanzet tot de facelift. “Gelukkig lieten de financiën dat toe”, zegt Revet over de operatie die meer dan twee ton kostte. De Jong: “We konden dit doen omdat we een zuinig en verantwoord financieel beleid hebben gevoerd jaren achtereen. Onze penningmeester zette elk jaar geld opzij voor vervanging van de banen.”

Gravel premium plus
“We hebben de leden gevraagd welke ondergrond hun voorkeur had. Daar kwam gravel en Canadian Ten, dat we hadden, als voorkeur uit. Vervolgens zijn we gaan shoppen langs de diverse partijen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor gravel premium plus. Dat heeft veel voordelen. In prijs niet het duurst, maar qua waterafvoer top”, verduidelijkt Revet. “Vorige week hadden we een fikse bui. Binnen de kortste keren stonden de banen blank, maar na twintig minuten waren ze praktisch droog en konden we verder spelen. Dat is een geweldige luxe.”

Op het park liggen zes banen en er is een oefenbaan met oefenwand gekomen. De Jong: “Dat was ook een wens van de leden.” Het straat- en tegelwerk is geen grijze massa, zegt Revet. “We hadden van die dertig bij dertig stenen, je kent ze wel. Er zit nu echt een patroon in. Het aangezicht is heel anders geworden.”

De doeken op de banen zijn vervangen en hebben dezelfde kleur. Reclameborden hangen niet bij de banen, maar zijn ingeruild voor reclamezuilen. Het terras bij de kantine bestaat uit een horecadeel en een toeschouwersdeel. “We hebben als leden zelf ook veel gedaan. Het gaas van het hekwerk hebben we eruitgehaald en ook de oude stenen. Daarmee hebben we duizenden euro’s bespaard.”

Het park schreeuwt om een officiële heropening. Revet: “We genieten al hoor, maar we willen ook Moordrecht laten zien hoe mooi het is geworden. Het is nog aantrekkelijker om hier te tennissen, vandaar onze Zomerchallenge, waarbij je tot 1 oktober voor vijftig euro kunt spelen.”

Meer berichten