Logo hartvanzuidplas.nl
De kampioenswedstrijd van ZVH in de eerste divisie in 2019. Een volle bak met achthonderd man en vrouw op de tribunes in Swanla.
De kampioenswedstrijd van ZVH in de eerste divisie in 2019. Een volle bak met achthonderd man en vrouw op de tribunes in Swanla. (Foto: archief HvH)

Subtiel plan voor avondje Swanla ZVH

  •   keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – Een vol Swanla dat eredivisionist ZVH support, lijkt een utopie met de coronamaatregelen en het in acht nemen van de anderhalve meter afstand. De Zevenhuizense volleybalclub broedt echter op een subtiel plan om in het nieuwe seizoen toch met zijn allen ZVH te ondersteunen.

Door Erik van Leeuwen

ZVH trok het afgelopen seizoen gemiddeld bij een thuiswedstrijd op het hoogste niveau vierhonderd fans. Zevenhuizense fans zijn hun club trouw, maar als de anderhalvemetersamenleving nog even blijft bestaan – en daar lijkt het wel op – is er voor hen niet allemaal tegelijk plaats in Swanla.

“We hebben nog niet met een liniaal en meetlint rondgelopen, maar ik verwacht dat er hooguit honderdvijftig toeschouwers kunnen plaatsnemen”, zegt voorzitter Joke Scheffers. “Dat zou het avondje Swanla ernstig tekortdoen.”

Daarom broeden het bestuur van ZVH en de beheerder van Swanla op een subtiel plan. “Het is allemaal nog vers, maar iedereen heeft wel zoiets van ‘hier moet wat op te verzinnen zijn’. Swanla is meer dan een sporthal alleen.”

ZVH wil graag de multifunctionaliteit van Swanla gebruiken om van ZVH’s thuiswedstrijd ook onder corona-omstandigheden een feestje te maken. Daarbij wordt gedacht aan het plaatsen van grote schermen en livestreams.” 

Meer berichten