Geen Sportief tegen Moordrecht, maar veel tegenstanders uit de regio.
Geen Sportief tegen Moordrecht, maar veel tegenstanders uit de regio. Foto: archief HvH

Moerkapelse en Moordrechtse voetballers kunnen weer fietsen

Sport 285 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – De vier Zuidplas-clubs zien komend seizoen veel bekenden terug van de ‘coronajaargang’. Moerkapelle en Moordrecht maken deel uit van de ‘fietspoule’ in de vierde klasse.

In 4E zijn ASW uit Waddinxveen en Oosterheem uit Zoetermeer nieuw, WDS is naar een andere afdeling. “Een mooie poule”, vindt Moerkapelle-trainer Martijn Peters. “Wij liggen heel centraal. Je hebt aan de ene kant BSC’68 Benthuizen en Floreant Boskoop en aan de andere kant Stolwijk, Bergambacht en Ammerstol.” Ook is Peters blij dat de derby met Moordrecht blijft. “Dat zijn aparte wedstrijden.”

Speciaal voor de trainer is het duel met ASW, dat voor het eerst op zaterdag in de standaardcompetitie gaat spelen. “Dat kan ik kruipend doen, want ik woon in Waddinxveen.” De rest ligt volgens de trainer op een fiets- of steenworp afstand. “Niet dat ik denk dat we de fiets pakken, maar toch...”

In de derde klasse van Nieuwerkerk zijn drie veranderingen. Den Bommel, De Jonge Spartaan en LMO nemen de plaats in van BZC/Zuiderpark, Leonidas en Dilettant. “Pittig”, noemt trainer Ron Luijten de poule. “Er zaten al een paar sterke ploegen bij, zoals SSS ’s-Gravendeel en Oud-Beijerland. Den Bommel stond tweede in een andere derde klasse. We kunnen aan de bak, maar het verandert onze doelstelling niet. We willen promoveren.” 

Mutaties
Luijten hoopt voordeel te halen uit het feit dat zijn selectie nauwelijks mutaties onderging. “Bij veel andere clubs zie ik nieuwe spelers, maar die inpassen kost ook weer tijd.”

Groeneweg krijgt er in de tweede klasse van het zondagvoetbal drie nieuwe teams bij, alle uit Delft: Concordia, Full Speed en Wippolder.
De Zevenhuizenaren beginnen donderdag 13 augustus met trainen. Nieuwerkerk start op 8 augustus, Moerkapelle een week later. Moordrecht bijt in de eerste week van volgende maand het spits af.