Logo hartvanzuidplas.nl
Kristian van der Wel: “Op korte termijn zijn er geen wedstrijden.”
Kristian van der Wel: “Op korte termijn zijn er geen wedstrijden.” (Foto: Erik van Leeuwen)

RECO ZVH wordt speels weer fit

  •   47 keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – Het balgevoel en het trainingsritme terugkrijgen. Dat is het doel van de volleyballers van RECO ZVH deze maand. “Ik ga de spelers nog niet lastigvallen met systemen”, aldus trainer/coach Kristian van der Wel.

Door Erik van Leeuwen

De sfeer bij de training van deze week is ontspannen. Tien spelers in het rood en blauw (broek) hebben zichtbaar lol en aan de kant doet Van der Wel lekker mee. “Dat kan harder”, zegt hij als een speler de bal keihard over het net slaat. “Het is vooral lekker bezig zijn nu”, zegt hij even later als hij zijn spelers de opdracht heeft gegeven om een wedstrijdje te spelen. In een mum van tijd hebben zij zelf twee teams gemaakt. “Ik heb een makkie vanavond”, grinnikt Van der Wel.

De boog hoeft van de trainer, die alweer vijf seizoenen aan de Zevenhuizense club is verbonden (‘het kunnen er ook zes zijn’), niet gespannen te zijn. “Nu keihard trainen heeft geen zin. Je ziet het ook aan die jongens. Ze willen lekker spelen. Een doel is er ook niet. Op korte termijn zijn er geen wedstrijden.” 

Op de vraag of zijn spelers fit de lockdownperiode zijn uitgekomen, antwoordt hij: “Dat viel niet tegen.” Sommige spelers waren zelfs lichter dan ervoor, geeft hij aan. “Twee hebben wat coronakilootjes ontwikkeld. Wie? Ik noem geen namen. Kijk en ontdek zelf maar.”

Een snelle telling leert dat tien spelers deze avond trainen. Eén van hen is de jonge Vincent van der Kraats. “Die gaan we er voor volgend jaar bijhalen”, verklapt Van der Wel. “Hij gaat een dubbelrol spelen bij twee en één.” 

Het wil niet zeggen dat ZVH niet verder speurt naar een nieuwe speler, want er was een vacature na het stoppen van Jan-Jaap van Schuylenburg. “We zoeken eigenlijk nog naar een middenaanvaller. We hebben met Benjamin Parkinson en Ludwig Innocente twee prima middens, maar als er eentje wegvalt door een blessure hebben we wel meteen een probleem.”

Kandidaat
ZVH had een kandidaat op het oog, maar die koos ervoor om te blijven bij zijn huidige club. “We hebben nu weer contact met een andere speler. We praten en moeten afwachten of het wat wordt.”

De geest van Van Schuylenburg waart nog wel rond in Swanla. Sterker nog: de routinier behoort tot de spelers die fanatiek tot op het bot een onderling partijtje spelen. Na set twee, gewonnen door team A met opnieuw 25-23, wisselt Van Schuylenburg voor de derde keer van shirt. “Ik zweet me te pletter.”

“Ik zeg er niets over”, laat Van der Wel weten. “De status is dat hij gestopt is. Dat was en is nog steeds zo.”

In augustus begint voor ZVH de echte voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een seizoen waarin de Zevenhuizenaren bij voorbaat weten dat het erg lastig wordt opnieuw de kampioenspoule te halen. “De Nevobo heeft de opzet veranderd”, geeft Van der Wel aan. “Niet de eerste zes gaan naar de kampioenspoule, maar de eerste vier.” 

Met een al jaren heersende top vier in de eredivisie lijkt dat een te grote opgave voor ZVH, dat mikt op het doorgroeien van de talentvolle ploeg.

Meer berichten