Logo hartvanzuidplas.nl
Ondanks de warmte trainde Moordrecht drie keer in de eerste week van augustus.
Ondanks de warmte trainde Moordrecht drie keer in de eerste week van augustus. (Foto: Erik van Leeuwen)

Bij Moordrecht rolt de bal weer

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moordrecht – VV Moordrecht is als eerste voetbalclub in Zuidplas gestart met het nieuwe seizoen. Dinsdagavond verscheen een groot deel van de zaterdagselectie op het trainingsveld. De vroege start van de voorbereiding markeert de ambities van de honderdjarige club.

Door Erik van Leeuwen

De afgelopen seizoenen was Moordrecht, als het de trainingsarbeid voor het seizoen aangaat, nooit haantje de voorste. Dat had alles te maken met de kleine selectie waarover de trainers de afgelopen seizoenen konden beschikken.

Dit seizoen lijkt alles anders. In de afgelopen voetballoze maanden werd door verschillende vrijwilligers veel tijd en energie gestoken in een volwaardige selectie. Dat was niet tevergeefs, want dinsdag bij de eerste training, gadegeslagen door een handjevol toeschouwers, kon de nieuwe trainersstaf – Frans Schaap volgde Glenn Telusa op als hoofdtrainer, veldtrainer Bobby Leiwakabessy en Simoes Lekatompessy zijn zijn assistenten – een kleine 25 spelers begroeten.

In kwantiteit is Moordrecht er dus flink op vooruitgegaan en dat moet zich vertalen in een kwalitatieve verbetering. Op sportpark ’t Lage is er hoop dat in het laatste volledige seizoen op historische grond een stevige basis kan worden gelegd voor een succesvolle en representatieve hoofdmacht. De eerste testcase is volgende week als Moordrecht in actie komt op het traditionele IJsselschildtoernooi in Moordrecht.

Bij de eerste training spatte het plezier er meteen vanaf bij de nieuwe trainers en groep. Geen lange en zware loopsessies, maar juist oefeningen met de bal vormden de hoofdmoot.

VV Nieuwerkerk heeft de eerste training op 8 augustus op het programma staan. 

Meer berichten