Logo hartvanzuidplas.nl
archief HvH

Coronabesmetting bij vv Nieuwerkerk: speler en medespelers in quarantaine

  •   keer gelezen   Sport

Nieuwerkerk aan den IJssel – Voetbalvereniging Nieuwerkerk heeft te maken met een speler die besmet is met het coronavirus. Het gaat om een voetballer van een lager seniorenteam op zondag. Medespelers met wie hij contact heeft gehad, zijn net als de speler zelf in quarantaine gegaan.

De bekerwedstrijd van zondag is uit het programma gehaald door de KNVB. “De aanvoerder van het team heeft mij netjes op de hoogte gesteld dat de speler positief is getest”, zegt Remco Verkuil, wedstrijdsecretaris van de lagere seniorenteams op zaterdag en zondag. 

“De GGD heeft een contact- en brononderzoek uitgevoerd. De speler zelf denkt besmet te zijn geraakt op zijn werk. Hij heeft afgelopen week zondag wel gespeeld, maar is na de wedstrijd snel naar huis gegaan. Wij achten het zeer onwaarschijnlijk dat hij andere spelers heeft besmet. Hij voelde zich maandag niet lekker en is dinsdag getest. Hij was woensdag niet op de training.”

Uit voorzorg moesten zijn medespelers dus in zelfquarantaine. Dat gebeurt volgens de richtlijnen van de GGD in Midden-Holland. “De lastigheid is dat de speler zelf in Rotterdam woont en daar ook is getest (Rotterdam valt onder GGD Rotterdam-Rijnmond, red.), maar dat Nieuwerkerk onder de GGD in Midden-Holland valt. Daardoor kostte het ons behoorlijk wat moeite om te weten te komen wat we in dit specifieke geval moesten doen”, aldus Verkuil.

Meer berichten