Logo hartvanzuidplas.nl
Remco Langerveld in actie in de eerste oefenwedstrijd tegen Hillegersberg, waarin hij geblesseerd raakte.
Remco Langerveld in actie in de eerste oefenwedstrijd tegen Hillegersberg, waarin hij geblesseerd raakte.

Onwillige dij houdt Langerveld van het veld

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nieuwerkerk zal het bij de start van de competitie, zaterdag in Dordrecht tegen Dubbeldam, moeten stellen zonder Remco Langerveld. De aanvoerder ondervindt nog te veel last van een dijbeenblessure.

Door Erik van Leeuwen

Langerveld ontbrak ook zaterdag in de derde bekerwedstrijd tegen Swift Boys, die door Nieuwerkerk met 0-4 werd gewonnen. Daardoor plaatste de formatie van trainer Ron Luijten zich voor de knock-outfase van het bekertoernooi. Na de wedstrijd zei Luijten dat de blessure van zijn spelbepaler ernstiger is dan verwacht. In de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen Hillegersberg kreeg hij een knietje in zijn dijbeen. “We hadden de hoop dat het binnen een paar weken genezen zou zijn, maar Remco bleef last houden. Vandaar dat hij vrijdag een scan van zijn dijbeen heeft laten maken”, aldus Luijten. “Deze week komt de uitslag daarvan, maar wat ze zagen op de scan zag er niet heel goed uit.”

Het is uitgesloten dat Langerveld snel weer kan spelen. “We lopen niet op de zaken vooruit, maar voor zaterdag tegen Dubbeldam zullen we het moeten doen met de spelers die wel fit zijn. Daar heb ik overigens alle vertrouwen in. Er is veel kwaliteit”, stelt Luijten, die zegt vooral voorin opties genoeg te hebben. “Tegen Swift Boys speelden Roy de Oude en Rick Kramer in de spits met Stefan van der Vlegel daar kort achter. We hebben ook nog Wayne van den Burg, Mike Janssen en Wesley van den Dries. We gaan deze week met de staf rustig bekijken met welke combinatie we voorin gaan starten.”

De staf van Nieuwerkerk heeft ook nog een ei te leggen over wie het doel verdedigt in Dordrecht. Roy Spierings stond zaterdag tegen Swift Boys onder de lat, dinsdag in de met 3-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen eersteklasser Zwervers stond Kevin de Geus tussen de palen. “Roy en Kevin ontlopen elkaar niet veel. Ze hebben allebei evenveel speelminuten gekregen in de voorbereiding. Dat wordt een lastige keuze.”

Tegen Swift Boys verzuimde Nieuwerkerk om een monsterscore neer te zetten. Luijten nam dat zijn ploeg niet kwalijk. “Het blijft moeilijke wedstrijden om te spelen. Je weet dat je beter bent, maar je weet ook dat je snel moet scoren. Gelukkig deden we dat ook, maar de scherpte is nét wat minder dan dat je tegen een eersteklasser als Zwervers speelt.”

Stefan van der Vlegel eiste een hoofdrol op in Rotterdam-Oost. Hij scoorde twee keer, maar miste ook een strafschop. Luijten: “De eerste strafschop moest over, omdat de scheidsrechter een fout had gemaakt. Hij floot en zei wacht even, maar dat was andersom bedoeld. Logisch dat Stefan vloog. De strafschop moest over en die werd gestopt.”

De andere treffers kwamen van Maurice Treffers en Roy de Oude. “We hebben gedaan wat we moesten doen en dat is door in de beker. Drie keer winst en een doelsaldo van elf voor en nul tegen. De competitie is een nieuw hoofdstuk. Zo’n eerste wedstrijd is altijd lastig en onwennig. Elk elftal gaat voor goud, dus zomaar ervan uitgaan dat we gaan winnen van Dubbeldam zou fout zijn.”

Meer berichten