Logo hartvanzuidplas.nl
Aanvoerder Bas Roos kan zich niet heugen ooit de eerste wedstrijd van de competitie te hebben gewonnen. (foto: archief HvH)
Aanvoerder Bas Roos kan zich niet heugen ooit de eerste wedstrijd van de competitie te hebben gewonnen. (foto: archief HvH)

Groeneweg wil breken met slechte gewoonte

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Zevenhuizen – Groeneweg sloot de bekercampagne zaterdag af met een tweede gelijkspel. Tegen Soccer Boys werd het 1-1. Vooral de tweede helft geeft de formatie van trainer René van Beek vertrouwen voor de start van de competitie.

Groeneweg hoopt zondag bij die start te breken met een slechte gewoonte. De afgelopen acht jaar is niet winnen op de eerste speeldag een ‘traditie’ geworden. “Het is tijd om daar een einde aan te maken. Ik kan me als speler niet heugen dat we ooit onze eerste wedstrijd hebben gewonnen”, reageerde aanvoerder Bas Roos na de wedstrijd tegen Soccer Boys. Groeneweg begint zondag thuis tegen Meeuwenplaat.

Vorig seizoen verloor Groeneweg op de eerste speeldag thuis van VFC uit Vlaardingen. “Dat was een verschrikkelijke wedstrijd”, herinnerde Roos zich toe. “We waren helemaal niet klaar voor de start. We waren daarvoor net gedegradeerd via de nacompetitie. We hadden dat als team nog lang niet verwerkt. Dat is nu anders. We staan er echt veel beter voor.”

Dat bleek volgens Roos vooral in de tweede helft tegen Soccer Boys. “Zodra we meer het initiatief nemen, gaat het ook beter. We hebben geen team om af te wachten. Voor rust deden we dat, maar dat ligt ons gewoon een stuk minder. We moeten de bal hebben. We geven dan weliswaar ruimte weg doordat de backs hoger staan en de middenvelders vaak uit positie zijn, maar het is wel veel meer onze kracht”, pleitte hij voor 4-4-2.

Dat Groeneweg conditioneel prima in orde is, werd in de slotfase duidelijk. De 0-1 achterstand werd met vereende krachten weggewerkt door een treffer van Freek Hoogeveen. Het doelpunt viel uit een corner die werd doorgekopt door Rick Sleeuwenhoek. Hoogeveen werkte de bal met zijn borst het Bleiswijkse doel in. Roos: “We zitten altijd te zeuren dat we zo veel moeten lopen van de trainer. Het grapje dat we niet de VV, maar AV - van atletiekvereniging - Groeneweg zijn, wordt veelvuldig gemaakt. Daarin heeft de trainer wel gelijk. Conditioneel zijn we top. In de slotfase was Soccer Boys op, terwijl wij nog gas konden geven.”

Meer berichten