Logo hartvanzuidplas.nl
Martijn Peters: "We mikken op de vijfde plaats." (foto: archief HvH)
Martijn Peters: "We mikken op de vijfde plaats." (foto: archief HvH)

Morele opsteker voor Moerkapelle

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moerkapelle – Moerkapelle begint zaterdag de competitie met één overwinning op zak. Op de valreep van de bekercampagne boekte de vierdeklasser een 1-0 zege op Aarlanderveen.

De triomf, die overigens weinig waarde had – Moerkapelle was al uitgeschakeld voor een vervolg in het bekertoernooi – werd op sportpark De Wilde Veenen met vreugde begroet. “Hoewel ik altijd heb gezegd dat bekerwedstrijden voor mij ook oefenwedstrijden zijn, is het altijd lekkerder om als winnaar van het veld te stappen”, zei trainer Martijn Peters. “Prettige bijkomstigheid is dat we voor het eerst in drie wedstrijden scoorden en de nul hebben gehouden. En dat tegen een tegenstander van een zeer aardig niveau.”

Peters was ook zo eerlijk om te bekennen dat Aarlanderveen ‘net zo makkelijk had kunnen winnen’. “Het was een open wedstrijd, waarbij ik ons aan de bal goed vond. Vorige week tegen Koudekerk was het erg onrustig en was ons positiespel niet goed. Vandaag ging dat stukken beter. We lieten voetballend gezien heel aardige dingen zien.”

Peters was ook tevreden omdat Moerkapelle met een ‘nieuw’ middenveld speelde, met Brian Kuiper, Frank van de Bas en Stef van der Zalm. “Normaal staan daar de bekende namen”, doelde hij op Remon de Bruin, Daniël van de Hoven en Harmen Verweij. “Die waren alle drie vanwege uiteenlopende reden afwezig. Het is goed om te zien dat we weinig aan kracht inboeten als andere jongens spelen. Het scheelt ook dat we in de breedte sterker zijn geworden.”

Het winnende doelpunt viel in de 75e minuut. Uit een corner van Tim Korevaar kopte verdediger Thijs van Nieuwkoop raak (1-0). Moerkapelle start zaterdag de competitie bij SPV’81. Het reist naar Polsbroek in de wetenschap dat de ploeg het daar de laatste twee jaar erg moeilijk had. “Twee jaar geleden verloren we er, vorig seizoen speelden we gelijk. Als dat patroon zich doorzet, winnen we. Voetbal is echter geen wiskunde,. We zullen op onze hoede moeten zijn. We hebben het traditioneel lastig bij SPV en zullen gedisciplineerd moeten spelen.”

Moerkapelle hoopt het dit seizoen de top vier van de vierde klasse lastig te kunnen maken. “Zo gaan we wel het seizoen in. Niemand van de trainers zal ons op één zetten in het kampioensrijtje. Dat is logisch. In eerste instantie mikken we op de vijfde plaats. Daar stonden we ook vorig seizoen toen we gedwongen werden te stoppen. Het gat met de top vier was toen al fors, tien punten. Dat zegt wel wat over het niveauverschil.”

Meer berichten