Afbeelding
Foto: Lorenzo Cafaro

Strafzaak tegen Moordrecht geseponeerd en krijgt punten weer terug

Sport 241 keer gelezen

VOETBAL
Moordrecht – VV Moordrecht krijgt geen boete en drie punten in mindering voor het niet spelen van de thuiswedstrijd van het eerste elftal tegen Bergambacht op zaterdag 10 oktober. De KNVB heeft besloten de strafzaak tegen de club te seponeren.

De wedstrijd tussen Moordrecht en Bergambacht ging niet door omdat het hoofdveld op sportpark ’t Lage was afgekeurd vanwege de hevige regenval. Twee dagen na het duel kreeg de club echter een ‘schikkingsvoorstel’ van de bond in de mailbox. Moordrecht werd bestraft met 250 euro boete en daarnaast werden drie punten van het puntentotaal gehaald. De club zou zich niet aan de regels hebben gehouden omdat het niet was uitgeweken naar het tweede (kunstgras)veld.

Moordrecht ging echter niet akkoord met het voorstel. Het stelde dat het te goeder trouw had gehandeld omdat het kunstgrasveld twee maanden geleden was afgekeurd en sindsdien op reparatie van de gemeente wachtte. 

Een woordvoerder van de KNVB liet afgelopen week weten dat de club geen blaam treft en dat de zaak door de aanklager is geseponeerd. Moordrecht behoudt daardoor de behaalde zes punten deze competitie en hoeft bovendien de knip niet te trekken.