Trainen met idolen leuk extraatje voor CKV-korfbaljeugd
Logo hartvanzuidplas.nl
<p>De idolen moeten het afleggen, ze verliezen met 3-1.</p>

De idolen moeten het afleggen, ze verliezen met 3-1.

(Foto: Erik van Leeuwen)

Trainen met idolen leuk extraatje voor CKV-korfbaljeugd

  •   keer gelezen   Sport

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – De spelers van de selectie van CKV Nieuwerkerk hebben eindelijk weer een gevulde agenda op zaterdag. Twee opeenvolgende zaterdagen zijn zij druk met clinics geven aan de jeugd van de club. “Dit is vermoeider dan ik dacht.”

Erik van Leeuwen

Het afsluitende partijtje dat Wouter Wilhelm en Sander Gouderjaan met de D1- en D2-pupillen spelen is het volgens die laatste groep ‘helemaal’. Het ‘cool’, ‘gaaf’, ‘vet’ en ‘hard’ klinken door de zaal in de Parkzoomhal.

Spelen tegen zestien tegenstanders blijkt zwaarder dan Wilhelm en Gouderjaan in eerste instantie denken. Met maar twee in het veld moet je voor, in het midden en achter in het veld zijn. In een mum van tijd staat de Nieuwerkerkse D-jeugd op 2-0. Voor trainer Jan van Essen het sein om zijn fluitje even in zijn zak te doen en mee te spelen. 

Bij zijn eerste poging is het meteen raak. Dat kan niet voorkomen dat er wordt verloren – de D-jeugd wint met 3-1 – maar Van Essen kan het niet laten zijn trefzekerheid na afloop onder de neus van Wilhelm en Gouderjaan te wrijven. “Het moet niet gekker worden”, zegt Gouderjaan. Wilhelm houdt het op een ‘lucky-shot’. “Volgens mij was het een pass.”

“Het is leuk zo’n clinic te geven”, zegt Wilhelm. “Die kids genieten er echt van.” Van Essen: “Het mooiste vinden ze die partijtjes. We speelden op een gegeven moment twee tegen twee. Je zag hoe fanatiek ze waren.”

Trainers
Vanaf de kant kijken D-trainers Hans Sies en René te Witt tevreden toe. “De kinderen vinden dit machtig. De twee trainingen die wij doordeweeks geven kunnen hier niet tegenop.” Dat vindt ook Frank van Rootselaar, voorzitter van de jeugdcommissie. “Voor de kinderen zijn de spelers van het eerste en tweede idolen. Wat is er mooier om het dan op te nemen tegen die idolen.”

De afgelopen weken was Nieuwerkerk druk met onderlinge wedstrijden. “Nu hebben we een blok met clinics. Deze zaterdag dus en volgende week zaterdag ook. Het is een mooie afleiding.”

Dat vinden Gouderjaan en Wilhelm ook. Gouderjaan heeft er zelfs een ritje vanuit Tiel voor over. De speler verkaste deze zomer van SDO naar Nieuwerkerk. “Het klinkt misschien raar, maar ik heb het ontzettend naar mijn zin bij de club. Ondanks dat we alleen nog op het veld hebben gespeeld, heb ik totaal geen spijt van mijn overgang. De trainingen staan volledig in het teken van leren en beter worden. Dat miste ik bij mijn oude club. Daar was het allemaal wat ingedut.”

Fit
Zonder uitzicht op het spelen van de competitie heeft Nieuwerkerk het aantal trainingssessies van drie naar twee teruggebracht. “Fit blijven, daar gaat het om”, reageert Van Essen. “We spelen ook regelmatig badminton. Dat is goed voor de conditie en het reactievermogen.”

Van Essen, Gouderjaan en Wilhelm hebben nog de hoop dat het tot een zaalcompetitie komt. “Als we maar voor half februari weer spelen.”

Wilhelm is vooral nuchter. “Anders maar niet. We hebben altijd het veld nog.”

Meer berichten