‘Het is alsof je een stel wilde dieren bevrijdt’; waterpolojeugd mag weer
Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Amy Slagt in balbezit tijdens het afsluitende partijtje op de vrijdagtraining.</p>

Amy Slagt in balbezit tijdens het afsluitende partijtje op de vrijdagtraining.

(Foto: Erik van Leeuwen)

‘Het is alsof je een stel wilde dieren bevrijdt’; waterpolojeugd mag weer

  •   keer gelezen   Sport

WATERPOLO
Nieuwerkerk aan den IJssel – Na twee weken verbannen te zijn, mocht de waterpolojeugd van Barracuda donderdag en vrijdag het water weer in. “Alsof je een stel wilde dieren bevrijdt.”

De vrijdagtraining in het Polderbad verloopt vrij chaotisch. De normaal zo gedisciplineerd trainende B- en C-jeugd is uitgelaten. Trainers Arjan Albers, Linda Quak en Gerben Hoes hebben hun handen vol. Buiten staan pupillentrainers Barry Solleveld en Sjoerd Hoes er enigszins vermoeid bij. “We staan nog bij te komen van gisteren. Je kunt wel merken dat het de eerste training was. Het is alsof je een stel wilde dieren uit hun kooi bevrijdt”, zegt Solleveld.

Doordat de zwembaden op last van de overheid twee weken dicht moesten, kon Barracuda niet trainen. “Dan missen ze hun uitlaatklep”, weet Hoes, vader van waterpoloënde kinderen.

In het zwembad verlaat Amy Slagt na anderhalf uur training voldaan het water. “Het was heerlijk”, zegt de havo-scholier (15). “Ik ben mee geweest met mijn moeder naar de sportschool. Dat is toch anders. Saaier vooral.”

Zoë Steenbergen gebruikte de vrije tijd voor haar paarden, Pascalle Raaphorst was nog meer dan anders op sociale media. “Ik heb ook veel series gekeken op Netflix.”

De jongens verstopten zich vooral achter de Playstation. “Ik ben Call of Duty aan het spelen”, geeft Bas Solleveld (12) toe. “Mijn vorige spel heb ik uitgespeeld in twee weken”, zegt hij trots.

Slagt had ook alle tijd om een liedje te maken voor haar schoolopdracht. “Ik doe Havo-theater. Ik heb een mooi Engelstalig popliedje geschreven. Daarnaast heb ik Undercover 2 op Netflix gezien. Ik heb speciaal gekeken voor Frank Lammers. Hij was onze regisseur in een theatervoorstelling waar ik vorig jaar in heb gespeeld. Hij was heel aardig. Ja, aardiger dan de persoon die hij in de serie speelt.”

Meer berichten