Afbeelding
Foto: Lorenzo Cafaro/Pixabay

Roland Maissan laat trainerscarrière rusten

Sport 504 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Het was een opvallend bericht de afgelopen week: niet dat Roland Maissan stopt als trainer van Ommoord, wél dat hij zijn trainerscarrière voorlopig niet voortzet. “Ik wil wat rust in mijn agenda.”

De Nieuwerkerker (39) is bezig aan zijn vierde seizoen bij vierdeklasser Ommoord, maar bij vier seizoenen blijft het. Maissan heeft besloten een time-out te nemen in zijn trainersloopbaan.

“Dit komt natuurlijk niet van de ene op de andere dag opborrelen, daar is een heel proces aan voorafgegaan”, reageert de trainer die vóór Ommoord trainer was bij Moordrecht. 

“Ik vind training geven hartstikke leuk, maar ik heb gemerkt dat het de laatste jaren lastig is om het goed te combineren met mijn werk en mijn gezin. Ik heb regelmatig opdrachten laten schieten omdat het mijn functie bij Ommoord in de weg zou staan. De belangrijkste reden is echter dat mijn zoontje Kiano voetbalt bij Nieuwerkerk en ik daar graag bij wil zijn. Ik ben ook trainer en coach van zijn team, de JO11-7. Dat allemaal combineren is niet te doen. Het team van Kiano speelt regelmatig om tien uur. Na de wedstrijd is het racen naar Ommoord en tussendoor ben ik ook nog bezig om de teambespreking uit te schrijven.”

Corona en de invloed die dat heeft op voetbal – er wordt al sinds 14 oktober niet in competitieverband gespeeld – hebben volgens Maissan geen rol gespeeld bij zijn besluit om het trainersvak voorlopig te laten voor wat het is. 

“Natuurlijk is het wel anders nu. Als trainer ben je met die aangepaste trainingen, eerst met vier-, nu met tweetallen, een soort veredelde bewegingscoach geworden. Dat is minder leuk, maar ook een tijdelijk iets. Op een gegeven moment gaan we weer normaal voetballen.”

Afscheid
Maissan hoopt dat dat in elk geval nog dit seizoen gaat gebeuren. “Ik zou het vreselijk vinden om op deze manier afscheid te nemen. Wat ze ook bedenken, ik hoop dat we op één of andere manier toch een competitie spelen. Al is het maar het uitspelen van de eerste competitiehelft.”

Net als bij Moordrecht is Maissan ook bij Ommoord als vrijwilliger achter de bar te vinden. “Joh, ik vind het leuk om te helpen. Ik ben een gezelligheidsdier.”

Daarom had hij ook wel gepast bij Moerkapelle, dat na het vertrek van Martijn Peters een vacature heeft. “Leuke club met goede uitstraling. Dat had ik wel zien zitten”, bekent hij. 

Maar Moerkapelle hoeft niet te bellen. “Mijn besluit staat vast. Het zou richting Ommoord ook unfair zijn om ergens anders te tekenen.”