Na het laatste punt viert ZVH met het hele team de zege.
Na het laatste punt viert ZVH met het hele team de zege. Foto: Erik van Leeuwen

Na Taurus-kabaal komt ZVH-dansje

Sport 216 keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – De zwaarbevochten overwinning op Taurus werd door de spelers van ZVH gevierd met een bescheiden vreugdedansje van nog geen tien seconden. “Het is een mooi begin”, reageerde aanvoerder Chris van Mullem na afloop.

Van Mullem, die net als alle andere spelers in het veld met een rouwband speelde vanwege het plotseling overlijden van SSS-coach Olaf Ratterman (45), kende zelf een ‘koude start’. “Ik deed alles fout, dat ik gewisseld werd was terecht. Ik had moeite om in de juiste stemming te komen. Normaal druppelen onze supporters vanaf een uur of zeven binnen in de zaal en zie je de tribune vollopen. Dan kom je vanzelf in de juiste stand. Nu ontbrak dat bij mij volkomen. Ik zal dat gevoel dus bij de volgende wedstrijd zelf moeten oproepen.”

Nadat hij in de eerste set was gewisseld, keerde hij in de vierde set terug en herpakte zich. “Het belangrijkst is natuurlijk dat we gewonnen hebben. Op papier zijn wij en Taurus redelijk gelijkwaardig.”

“Dit is een goede overwinning”, stelde coach Kristian van der Wel vast. “Taurus heeft een goede ploeg. Daan van Haarlem is toch de spelverdeler van het Nederlands team.”

Lawaai
De bezoekers uit Nieuwegein maakten nogal wat kabaal in Swanla. Elk gespeeld punt werd vergezeld van gejoel. Wisselspelers zongen en klapten erop los.

“Taurus staat erom bekend dat het veel lawaai produceert. Blijkbaar mocht het, want de scheidsrechter greep niet in”, verbaasde Van der Wel zich enigszins. “In het coronaprotocol staat volgens mij dat dat niet de bedoeling is.”

Op het hoogtepunt van de spanning kreeg Van der Wel het twee keer aan de stok met een speler van Taurus. “Ik had het idee dat hij aan het net aan het trekken was. Daar heb ik zo’n hekel aan. Het paste ook wel bij het moment van de wedstrijd. Taurus probeerde ons te intimideren. Misschien was het ook wel een bewuste actie van mij.”