VV Nieuwerkerk is voor jeugd nog het enige uitje
Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Drukte voor de poort bij VV Nieuwerkerk.</p>

Drukte voor de poort bij VV Nieuwerkerk.

(Foto: Erik van Leeuwen)

VV Nieuwerkerk is voor jeugd nog het enige uitje

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel - In de kantine wordt alleen een bakkie koffie geschonken voor de trainers, scheidsrechters en andere vrijwilligers en de kleedkamers zitten al weken op slot. De beweging bij VV Nieuwerkerk is er echter wel op het veld, waar de jeugd zich naar hartenlust kan uitleven.

Erik van Leeuwen

Rob van den Berg is sinds het begin van de coronatijd meer dan een bestuurslid technische zaken. Op zaterdag is de oud-speler van het eerste elftal gebombardeerd tot ‘cipier’. Wie niet op het complex hoort, komt er niet in. En wie te laat arriveert en buiten een tijdsblok komt, moet de vijftiger wel heel lief aankijken om toch één van de velden op te komen. “We zijn streng, maar dat moet ook”, zegt Van den Berg.

Zaterdag had Nieuwerkerk weer een vol programma met onderlinge jeugdwedstrijden. Dat betekent blokken van anderhalf uur. “We werken met verspringende blokken, zodat we de drukte beter kunnen managen.”

Bij de club is men allang blij dat er ‘nog wat kan’. Er wordt door de jeugd doordeweeks ‘gewoon’ getraind en op zaterdag is er de mogelijkheid van onderlinge oefenwedstrijden. “Ik merk dat er bij de jeugdleden heel veel behoefte is aan sociaal contact”, zegt jeugdvoorzitter Hein de Jong. “Ze zien elkaar niet op school, hier wel. De opkomst afgelopen week was prima, terwijl er eigenlijk geen doel is, zoals het spelen van competitie.”

“Het is voor ons een model om waarde te bieden voor de contributie die wordt betaald. Anders is dat voor de senioren. Daar hebben we wel onze zorgen over, want de kans dat we op korte termijn weer aan voetballen toekomen is klein.”

De Jong zegt dat Nieuwerkerk profijt heeft van een maatregel die het een paar jaar geleden invoerde: het toestaan van vriendenteams. “Dat is een goede zet geweest, want ons ledenverlies bij de junioren is de helft minder. Van de tien C-teams hielden we er bij de A maximaal vier over. Dit seizoen hebben we zeven A-teams. Die sterke verbondenheid zie je nu ook in deze periode terug.”

Meer berichten