Eén Van Hal geniet van historische zege
Logo hartvanzuidplas.nl
Ferry van Hal: “Ik ben enorm trots op mijn ploeg.”
Ferry van Hal: “Ik ben enorm trots op mijn ploeg.” (Foto: Erik van Leeuwen)

Eén Van Hal geniet van historische zege

  •   keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Capelle aan den IJssel – De gezichten van de spelers van ZVH stonden na afloop stonden op onweer, maar Cain van Hal was wel zo sportief om zijn vader, VCN-coach Ferry van Hal, te feliciteren met de 3-2 zege.

Volleybal Capelle Nieuwerkerk, zoals de volledige naam luidt van de club die sporthal Oostgaarde in Capelle als thuisbasis heeft, behaalde zaterdag een ‘historische’ overwinning. Het was immers het debuut van de mannen op het hoogste niveau. “Ik ben ook enorm trots,” zei Ferry van Hal, “omdat we een selectie hebben met op twee na, spelers die van een lager niveau komen.”

Ruim een week geleden kwam VCN niet in actie bij de start van de ‘coronacompetitie’. Club, staf en spelers waren niet overtuigd van een eredivisieoptreden in deze moeilijke tijd. “We hebben lang getwijfeld of we wilden spelen. We hebben ons echt de vraag gesteld of we dat kunnen maken ten opzichte van de samenleving. Eigenlijk wilden we niet spelen zolang er een lockdown is.”

De bond gaf VCN en andere clubs geen tijd om het besluit langer uit te stellen. “De Nevobo heeft het ons in die zin makkelijk gemaakt. Het was deze zaterdag spelen of helemaal niet meer. Wij hebben het overgelaten aan de spelers zelf. Het is jullie persoonlijke keuze, hebben we gezegd. We respecteren die keuze en hebben niemand onder druk gezet.”

Vanuit sportief opzicht is Van Hal blij dat VCN meedoet. “Er is dit seizoen geen degradatie. Daar hoeven we ons dus niet om te bekommeren. We krijgen nu de kans om te wennen aan de competitie. Ik beschouw dat als een grote plus.”

De trainer zei ook dat hij zijn twee zonen - naast Cain behoort ook Luca, die overigens niet in actie kwam, tot de ZVH-selectie - deze week spaart. “Of ik ze regelmatig herinner aan deze wedstrijd? Nee hoor, zo ben ik niet. Bovendien, dat doet hun moeder wel.”

Hij zei ook genoten te hebben van het spel van Cain. “Bij Cain weet je dat hij voor dit soort wedstrijden ‘aan’ staat.”

Meer berichten