Benjamin Parkinson speelde in Nijmegen een goede wedstrijd.
Benjamin Parkinson speelde in Nijmegen een goede wedstrijd. Foto: Erik van Leeuwen

ZVH: geen reden voor zwaarmoedigheid

Sport 199 keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – De tweede overwinning van dit seizoen voor RECO ZVH laat op zich wachten. In Nijmegen was de Zevenhuizense eredivisionist er zeer dichtbij, maar trok thuisploeg VoCASA in de vijfde set net aan het langste eind: 15-13 en 3-2.

Erik van Leeuwen

Daarmee kwam toch weer een eindresultaat in de boeken van ZVH dat negatief was. Na de zege in de eerste wedstrijd tegen Taurus (3-2) volgden zes nederlagen. “Natuurlijk voelt die serie niet fijn”, zei ZVH-coach Kristian van der Wel na afloop van de wedstrijd tegen VoCASA dan ook. “Je speelt om te winnen. Op een gegeven moment is leuk spelen niet genoeg.”

Van der Wel, die in Nijmegen geen beroep kon doen op de kersverse vader Cain van Hal, wilde de reeks van zes wedstrijden echter niet dramatiseren. “We staan laatste, dat klopt, maar dat is geen reden voor zwaarmoedigheid. We zitten er tegenaan. We spelen nu eenmaal in een competitie waar de nummers 4 tot en met 10 nauwelijks voor elkaar onderdoen. We hebben een aantal sets gehad die voor ons aan het einde net verkeerd vielen. Daardoor zijn we twee, drie punten misgelopen. Tel je die punten bij ons huidige totaal, dan hadden we zevende gestaan. Alle teams zijn ook duidelijk verbeterd ten opzichte van vorig seizoen. Veel internationals zijn door corona teruggekeerd. Elk team heeft er wel één of twee spelers bij. Het niveau ligt een stuk hoger.”

Van der Wel ziet bij zijn team een goede ontwikkeling. “Maar het blijft wel een jaar dat in het teken staat van bouwen. Dat moet echter wel gepaard gaan met resultaat. Dat kan nog altijd. We hebben nog twee thuiswedstrijden in de reguliere competitie. Daarna krijgen we de poule voor de plaatsen vijf tot en met tien. Ik heb nog goede hoop dat we zesde kunnen worden.”

In Nijmegen speelde Benjamin Parkinson sterk. De middenaanvaller was dertien keer eindstation van een geslaagde aanval. Van der Wel: “Benjamin is al heel het seizoen op dreef.”

VCN, dat zaterdag met 2-3 van het talentteam verloor, staat in de ranglijst één plekje hoger dan ZVH.