Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Het zoveelste verlies zat RECO ZVH dwars.</p>

Het zoveelste verlies zat RECO ZVH dwars.

(Foto: Erik van Leeuwen)

RECO ZVH snakt naar een goed gevoel

  •   keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – RECO ZVH en vijfsetters, het is dit jaar nog geen gelukkige combinatie gebleken. Afgelopen zaterdag verloor de ploeg van trainer/coach Kristian van der Wel tegen Sliedrecht Sport zijn derde vijfsetter in ruim een maand, terwijl de Zevenhuizenaren een 2-0 voorsprong namen: 2-3 (25-19, 25-21, 23-25, 18-25 en 8-15).

Door Erik van Leeuwen

De teleurstelling van weer een nederlaag was van de gezichten af te lezen. De ene speler beende snel richting kleedkamer, de ander verborg zijn hoofd achter een handdoek. Speler drie keek doelloos voor zich uit. De klap van het verlies tegen Sliedrecht Sport kwam hard aan in het ZVH-kamp.

“We waren de eerste sets goed, daarna niet goed genoeg”, maakte Van der Wel een kwartier na afloop de balans op van een wedstrijd die duidelijk twee gezichten had. “Ik kan niet kwaad zijn op die jongens. We hebben zeker in de eerste twee sets erg goed gespeeld, maar je wilt dat goede spel ook in een resultaat terugzien. We zitten al een tijdje tegen een overwinning aan. Het gebeurt echter steeds niet en dat frustreert.”

Nadat ZVH de eerste wedstrijd, op 9 januari, won van Taurus leed het zeven nederlagen op rij. Het is geen reeks om trots op te zijn, erkende ook middenaanvaller Benjamin Parkinson. “We laten het steeds ergens liggen. Sliedrecht Sport ging na 2-0 wat anders doen, maar we moeten naar onszelf kijken. Het spel van de eerste twee sets moet onze norm worden. Lukt dat, dan maken we ook meteen de laatste stap naar de subtop.”

Parkinsons prestatie zaterdag in Swanla liep niet parallel met die van ZVH. Na een stroef begin van de wedstrijd liet hij zijn beste spel in de derde, vierde en vijfde set zien. Hij onderstreepte dat met elf gescoorde punten. Daarmee zette hij zijn goede spel van dit jaar door. “Ik speel inderdaad lekker”, reageerde hij. “Ik ben eindelijk vrij van blessures.”

Parkinson werd lange tijd achtervolgd door een schouderblessure en daardoor kon hij niet voluit slaan. “Ik heb er twee, drie jaar last van gehad. Ik heb veel baat gehad aan krachttraining in de periode dat we niet konden spelen. Ik probeer dat goed bij te houden. De sportschool is dicht, maar we hebben wat gewichten en apparaten hierheen gesleept en voor de zaaltraining van dinsdag en donderdag gebruiken we die.”

Hard trainen en doorbouwen is volgens Van der Wel ook de enige manier om tot resultaten te komen. “Ik heb echt wel genoten van ons spel in de eerste twee sets. We waren blokkerend erg sterk en wonnen veel rally’s. In de derde set wisselde Sliedrecht Sport twee keer. De nieuwe diagonaal-aanvaller hing net wat hoger in de lucht en sloeg over ons blok heen. In de derde set deden we echt nog goed mee. Het had ook zomaar 3-0 kunnen worden. Zo klein waren de verschillen vandaag.”

Om zich te plaatsen voor het bekertoernooi moet ZVH minimaal één club onder zich houden. Van der Wel: “Ik vind die beker helemaal niet zo interessant. Tegen wie je speelt wordt op basis van rangschikking bepaald. Als we zevende of achtste worden spelen we tegen Dynamo of Lycurgus. De kans op succes is dan miniem. Ik wil zaterdag tegen SSS vooral winnen voor het gevoel.”

‘Hard trainen en doorbouwen is de enige manier voor resultaat’

Met dat goede gevoel kan ZVH dan beginnen aan het tweede deel van de competitie, de strijd om de plaatsen vijf tot en met negen in de eredivisie. Een hele competitie, met dus een thuis- en uitwedstrijd tegen vier andere clubs.

“Dit hele seizoen is in feite een voorbereiding voor het nieuwe seizoen. We hebben na volgende week nog acht wedstrijden voor de boeg. Daarin moeten we onszelf verder ontwikkelen. Daar hoort ook een goede klassering bij. Ik wil graag eerste of tweede worden.”

Meer berichten