Logo hartvanzuidplas.nl
<p>VV Moordrecht gaat, net als in de zomer, weer teamtrainingen organiseren.</p>

VV Moordrecht gaat, net als in de zomer, weer teamtrainingen organiseren.

(Foto: Erik van Leeuwen)

Helemaal los gaan nu teamtraining weer mag, ook voor de ‘oudjes’

  •   keer gelezen   Sport

VELDSPORT
Zuidplas - De selecties van de veldsportclubs hervatten deze week de trainingen voor senioren, nu de beperkingen op teamsport zijn opgeheven. Een ‘speciale behandeling’ ligt te wachten voor spelers ouder dan 26 jaar. “Dit draaiboek hadden we nog niet liggen.”

Erik van Leeuwen 

IJsselvogels-trainer Mark van den Brink heeft zijn selectie al ‘lekker gemaakt’ via de groepsapp. Als zijn spelers donderdag voor de eerste teamtraining sinds maanden het veld oplopen, hoeven ze niet bang te zijn voor ingewikkelde oefenvormen, schietoefeningen of tactische besprekingen. “We gaan helemaal los. Ik heb beloofd dat we een partijtje spelen. Van de eerste tot de laatste minuut.”

Ook bij VV Nieuwerkerk, VV Moordrecht, hockeyclub De IJssel en de andere buitensportclubs maken ze gretig gebruik van de versoepeling. “We kijken nog wat het beste moment is om te trainen”, zegt Moordrecht-bestuurslid Bauke Vink. “We hebben nog steeds rekening te houden met de avondklok. Trainen kun je hooguit tot half negen.”

Bij hockeyclub De IJssel geeft trainer Willem Kauffmann vol gas. “We trainden al wel fanatiek, maar dat moest tot deze week in tweetallen gebeuren. Nu hebben we die beperking gelukkig niet meer. Ik wil geen kostbare tijd verloren laten gaan. Mijn gevoel zegt dat deze versoepeling wel eens het begin kan zijn van een reeks andere. Ik kan me niet voorstellen dat ze nu, in verkiezingstijd, deze versoepeling weer terugdraaien. Je merkt overal dat de samenleving klaar is om beetje bij beetje weer open te gaan.”

Kauffmann, die de afgelopen tijd bij De IJssel al druk was met het begeleiden van de trainers, rekent erop dat de competitie alsnog een vervolg krijgt. “Of dat nou niet of wel gebeurt, je moet er klaar voor zijn, vind ik. Het lijkt mij niet voor de hand liggen dat we nog een volledige competitie spelen, maar het kan heel goed dat de bond kiest voor een alternatief waarbij er één competitiehelft, waarin je elke tegenstander één keer treft, wordt gespeeld. In dat geval moeten we nog flink aan de bak, met drie punten uit zes wedstrijden. Het betekent dat het voor ons in vijf wedstrijden moet gebeuren. Alle reden dus om er hard aan te trekken en zorgen dat we superfit zijn.”

Arbitrair
De IJssel heeft het ‘geluk’ van een jonge selectie, waarbij drie spelers buiten de boot vallen en een eigen programma in tweetallen moeten draaien.

Bij IJsselvogels kan Van den Brink deze week partijtjes spelen met 95 procent van de selectie. Voor twee spelers moet hij iets anders verzinnen. Aanvoerder Eva Haasbroek vierde onlangs haar 27ste verjaardag. 

“Elke leeftijdsgrens is arbitrair”, zegt Van den Brink. “Het is vervelend dat er twee niet kunnen meedoen, maar we halen ze er wel bij hoor. Hoe, moeten we nog goed bekijken. Het kan dat ze trainer worden en dat ze zelf met het derde en vierde meetrainen. Die groep is vanwege de leeftijd genoodzaakt in tweetallen te trainen. Dan zijn ze bij hun lotgenoten.”

Ron Luijten, trainer van VV Nieuwerkerk, zegt met de ‘verbannen’ oudjes in de maag te zitten. “Bij ons gaat het om een aanzienlijk aantal. Ik heb er best moeite mee. De ene groep mag alles, de andere niks. Ik ben erg van het team en het teamgevoel. Ik hoop niet dat dat eronder gaat lijden.”

Meer berichten