Kristian van der Wel.
Kristian van der Wel. Foto: archief

Knappe comeback van Reco ZVH

Sport 342 keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – Reco ZVH heeft voor het eerst sinds begin 2020 weer een uitwedstrijd in de eredivisie gewonnen. In Nijmegen versloegen de Zevenhuizenaren, na een knappe comeback, VoCASA met 2-3.

ZVH wisselde in de vijfde en beslissende set bij een 8-3 achterstand; maar weinig mensen gaven op dat moment nog een cent voor de kansen. Trainer/coach Kristian van der Wel zag echter een wederopstanding van zijn team. “Er kwam iets onverzettelijks over de ploeg. VoCASA maakte geen punt meer. Gianno Beij was heel belangrijk,

Bram Wiltenburg had een serviceserie.” ZVH won de set met 12-15 en daarmee de wedstrijd met 2-3. Van der Wel besloot een aantal wissels toe te passen halverwege de derde set toen deze al verloren was. “We speelden de eerste set prima en wonnen die ook. In de tweede en derde had VoCASA het betere van het spel. We hebben een brede ploeg, dus dat biedt de mogelijkheid om andere spelers in te brengen. Daarmee werd de kracht van het hele team getoond.”

Voor ZVH, dat vorige week te sterk was voor het talententeam, was het de tweede zege op rij. “Het lijkt nu net onze kant op te vallen”, reageerde Van der Wel. “Ik heb al eerder gezegd dat het niveau dicht bij elkaar zit. Wij verbeteren ons steeds iets. Dat wordt nu ook in de resultaten zichtbaar.”

ZVH nam afgelopen week afscheid van passer-loper Cain van Hal. “De combinatie van een druk werk- en gezinsleven enerzijds en trainersinspanningen anderzijds was voor hem lastig te maken”, aldus Van der Wel. ZVH houdt met Chris van Mullen, Max Nieuwstadt en Thomas van Rij drie passer-lopers over. “Dat is voldoende. In nood kunnen er ook andere spelers spelen.”