Logo hartvanzuidplas.nl

Somber toekomstbeeld voor MVC: ‘Bodem is in zicht’

  •   keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Moordrecht – Niet supergroot, maar op alle fronten gezond. Dat was MVC voor de coronaperiode. Na een verloren seizoen is het toekomstbeeld van de Moordrechtse club een stuk minder rooskleurig. Voorzitter Mark Claveaux maakt zich grote zorgen. “Ik zie een deel van de leden afhaken. We zitten in de lift, naar beneden.”

Met de sporthal op slot probeert MVC zo goed en zo kwaad als dat kan vertier aan de leden te bieden. Afgelopen vrijdagavond werd op het kunstgrasveld van VV Moordrecht getraind. 

“We zijn de voetbalvereniging enorm dankbaar voor hun gastvrijheid en zijn blij dat we iets kunnen doen, maar het haalt het natuurlijk niet bij onze reguliere trainingen”, zegt Claveaux. “Echte training kun je het niet noemen. We hebben een provisorisch net gemaakt en dat hangt op hobby-hoogte. Het is eigenlijk nog net te koud en de zon gaat rond negen uur onder.”

“Je kunt er van alles van zeggen: het glas is half leeg of half vol, maar misschien kan je het beter vergelijken met een glas waarvan de bodem in zicht is. Het duurt inmiddels zo lang dat het begint te kraken”, schetst Claveaux de huidige toestand van MVC.

De club ziet leden afhaken en dat komt in een kleine club (vorig jaar waren er nog zestig leden) dubbel zo hard aan. “We krijgen problemen met het vullen voor de teams voor komend seizoen, wat hopelijk normaal gaat verlopen. We zien steeds meer leden afhaken. Het gaat de verkeerde kant uit.”

Beachveld
MVC is al een tijdje bezig om een beachvolleyballocatie te realiseren. Door corona is zo’n locatie nog actueler geworden. “Het mooiste is als we morgen een beachveld hebben, want dan kunnen we daar onze trainingen op doen. We zijn in gesprek met de gemeente en die is welwillend en denkt ook mee. Er zijn wat locaties in beeld geweest, maar die zijn door uiteenlopende redenen afgevallen. Er wordt nu wel serieus gekeken naar een permanente locatie. Dat is een lichtpuntje. Mogelijk zou die locatie in september in gebruik genomen kunnen worden. Dat lost onze problemen voor de korte termijn niet op, maar het zou ons voor de toekomst wel kunnen helpen.”

‘We zitten in de lift, naar beneden’

Claveaux had zich wat anders voorgesteld van zijn eerste jaar als voorzitter en opvolger van Zier van Schijndel. “Het is constant bijschakelen. Het is niet prettig als je ziet dat de club langzaam afbrokkelt. Ik hoop dat de leden blijven, maar hoe langer deze situatie duurt, hoe meer er zullen afhaken. Voorlopig is er geen perspectief. Daarom is een beachvolleyballocatie superbelangrijk.”

Meer berichten