Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Pixabay

BCN maakt er zonder racket het beste van

  •   keer gelezen   Sport

BADMINTON
Nieuwerkerk aan den IJssel – De verregaande coronamaatregelen laten zijn sporen na bij BC Nieuwerkerk. De Nieuwerkerkse badmintonclub staat daarom in de overlevingsstand. “Gelukkig kunnen we wat buiten doen”, aldus Peter Korbee.

Cynischer kan het bijna niet. Als de leden van BCN zich voor de buitentraining gereed maken, kijken ze tegen de muur van de Parkzoomhal aan. “We zijn natuurlijk blij dat we de mogelijkheid hebben om op het kunstgrasveld te trainen, maar het is in de verste verte niet te vergelijken met echt badminton. Aan je conditie, fitheid en souplesse werken gaat prima, maar als badmintonner wil je een racket in de hand en een shuttle in de lucht”, aldus Korbee.

Daarom gaan er in de tas naar de training behalve hardloopschoenen en een strakke outfit, racket en shuttles mee. Het bloed kruipt immers waar het niet gaan kan. “Als het even kan, trekken we dat racket uit de tas. Soms staat er in een hoekje even wat minder wind. Dat is wel een zeldzaamheid, want in Nederland waait het negen van de tien keer.”

Zodra het kan, als de maatregelen opgeheven zijn, duikt BCN de hal in. Corona heeft zijn weerslag op het ledenbestand. “Helaas zien we regelmatig jeugdspelers afhaken. Moeders zeggen dan: ‘mijn kind wil badmintontraining, niet conditietraining.’ Tsja. Dan zijn wij machteloos. We kunnen niks.”

Senioren
Ook bij de senioren voelt de club de gevolgen van corona. Het aantal competitiespelende teams is met een kwart afgenomen. Korbee: “We hadden vorig seizoen zes mix- en twee herenteams. Nu zijn dat nog vier mix- en twee herenteams. Het probleem is dat we voor de nieuwe competitie negen dames minder hebben. Dat komt deels door corona, maar ook door andere omstandigheden. We hopen dat het geen trend wordt en daar gaan we ook niet van uit. We hopen dat het straks weer aantrekt als het oude normaal terug is.”

Meer berichten