Logo hartvanzuidplas.nl
<p>De E1 en E2 van CKV Nieuwerkerk, hier eerder tijdens een training in de buitenlucht, in actie.</p>

De E1 en E2 van CKV Nieuwerkerk, hier eerder tijdens een training in de buitenlucht, in actie.

CKV Nieuwerkerk streamt jeugdwedstrijden

  •   keer gelezen   Sport

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Om ouders te laten meegenieten van de prestaties van hun kinderen worden bij CKV Nieuwerkerk alle onderlinge wedstrijden live gestreamd. “Ze hoeven vanaf nu niks meer te missen”, aldus voorzitter Alfred Huijser.

Nieuwerkerk beleefde afgelopen zaterdag de primeur. Alle onderlinge wedstrijden die door de jeugdteams op de mat werden gelegd, werden uitgezonden op YouTube in een speciale veilige omgeving. 

“We wilden iets doen voor de ouders”, zegt Huijser. “Door de coronamaatregelen mogen ze het terrein niet op. Ons advies om de trainingen en wedstrijden ook niet van achter het hek bij de parkeerplaats te volgen, wordt goed opgevolgd. Inmiddels is dit al maanden aan de gang. We hebben de afgelopen periode gekeken hoe we dat kunnen oplossen. Als ouder leef je mee met je kinderen. Je wilt ze graag zien spelen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een oplossing.”

Dat vond Nieuwerkerk in de vorm van het supersnelle glasvezelnetwerk, dat dankzij de financiële steun van de Club van Vijftig kon worden aangelegd. Daarnaast kocht de club een breedbeeldcamera om de wedstrijd te registreren. “Het is een makkelijk systeem”, zegt Huijser. “Je zet ‘m ‘s morgens aan en ’s middags na de laatste wedstrijd weer uit.”

Nieuwerkerk heeft bij thuiswedstrijden van het eerste, tweede en andere belangrijke wedstrijden een team dat zorgt voor de liveregistratie. Huijser: “Dit is veel simpeler. Er is ook maar één camerastandpunt.”

Privacy
De livestreamcrew heeft een belangrijke hand gehad in de realisering. Bij de registratie van de onderlinge wedstrijden moest Nieuwerkerk rekening houden met het privacy-aspect, de beelden zijn namelijk te zien op YouTube.

Daar heeft Nieuwerkerk een praktische oplossing voor gevonden. “De stream is alleen te bekijken via een link die wij naar ouders mailen”, zegt Huijser. “Link en beelden worden dus niet openbaar gemaakt op onze website of via onze sociale media. De stream is alleen live en daarna niet terug te zien op YouTube.”

De installatie van het glasvezelnetwerk en de aanschaf van de camera was een flinke investering voor Nieuwerkerk. “Maar de kosten waard. Wat een belangrijke rol heeft gespeeld is dat de situatie al heel lang voortduurt. Ouders mogen hun kinderen wel brengen en ophalen, maar daarna moeten ze meteen weer weggaan. Op deze manier houden we hen betrokken.”

Meer berichten