Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: archief

Nieuwerkerk voelt zich ‘in de maling genomen’ door KNVB

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel - Nieuwerkerk-voorzitter Hans Jeroense zegt met stomheid geslagen te zijn door het plotselinge besluit van de KNVB om ‘horizontaal’ overstappen mogelijk te maken.

Nieuwerkerk stapte in seizoen 2018/2019 over van zondag naar zaterdag. De club speelde destijds op zondag in de eerste klasse. Door de overstap viel Nieuwerkerk terug naar de vierde klasse.

“We hebben toen de KNVB niet één, niet twee, maar vijf keer gevraagd of er plannen waren om de regels in de toekomst te veranderen”, zegt Jeroense. “We kregen een duidelijk antwoord: nee, dat gaat nooit gebeuren. Op basis daarvan zijn we destijds overgestapt. Hadden we geweten dat dit eraan zat te komen, hadden we mogelijk een ander besluit genomen.”

Ongehoord
Jeroense vindt het voor de clubs die al eerder de overstap hebben gemaakt en daarbij vele niveaus lager moesten instappen, niet te rijmen dat de bond het in de toekomst wel mogelijk maakt horizontaal over te gaan.

“Je mag best weten dat ik meteen een mail heb gestuurd naar de KNVB. Ik vind het ongehoord. Als club voelen we ons in de maling genomen.”

Het is niet dat Jeroense het de zondagclubs niet gunt om op hetzelfde niveau over te stappen. “Ik kan die clubs alleen maar feliciteren. Zij maken het beleid niet, dat doet de KNVB. Als Groeneweg - die de overstap desondanks toch dit seizoen al maakt, red. - had besloten nog een jaar op zondag in de tweede klasse te blijven om daarmee het niveau veilig te stellen, had ik ze groot gelijk gegeven.”

Meer berichten