Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Niels de Vries, Ludrich Inocente, Gianno Beij, Jan-Jaap van Schuylenburg en Thomas van Rij.</p>

Niels de Vries, Ludrich Inocente, Gianno Beij, Jan-Jaap van Schuylenburg en Thomas van Rij.

(Foto: Erik van Leeuwen)

ZVH: snel gepiepte zege in uitzwaaiwedstrijd

  •   keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – Geen tranen, wel een afscheid in vijfvoud. De laatste wedstrijd van Reco ZVH stond in het teken van het afzwaaien van vier actieve en één gestopte speler. Dat de Zevenhuizenaren ook nog met 3-0 wonnen van SSS en daarmee beslag legden op de eerste plaats in de nacompetitiepoule maakte de stemming er alleen maar beter op.

Erik van Leeuwen

Afscheid nemen in coronatijd met een lege Swanla-hal als decor. Het was op voorhand niet het podium dat het vijftal Jan-Jaap Schuylenburg, Niels de Vries, Ludrich Inocente, Gianno Beij en Thomas van Rij verdiende. Geen staande ovaties, maar een afscheid in een ‘petit comité’ met mooie woorden van de club en een ingelijste actiefoto. 

Dat Van Rij gekozen en gehuldigd werd tot man of the match paste precies in het plaatje. Van Rij, die sinds 2014 deel uitmaakte van het eerste team van ZVH, maakte de opmars van de Zevenhuizenaren mee. Hij begon er in de eerste divisie, promoveerde naar de topdivisie, verdiende met zijn team via loting een plek in de eredivisie en wist ook sportieve promotie naar het hoogste niveau te bewerkstelligen.

Buiten bereik van de camera’s, maar duidelijk zichtbaar voor Van Rij zaten ze in de zaal: zijn ouders, zijn vriendin en broer bekeken, mét mondkapje, het laatste liveoptreden van de passer-loper in ZVH-dienst. “Dat ze er zijn doet mij heel goed”, zei Van Rij na afloop. “Ze hebben mij altijd gesteund. Zonder hen zou dit een leeg afscheid zijn geweest. Op deze manier voelt het goed.”

Van Rij kreeg bij 23-19 een ‘publiekswissel’. Bij gebrek aan publiek zetten alle andere aanwezigen de handen op elkaar, inclusief spelers van SSS. Nuchter liet hij alles over zich heen komen, nuchter was hij ook toen hij door Nico Perdijk van ZVH in het zonnetje werd gezet. “Of ik het besef dat het nu definitief schlüss is? Nou, nee. Dit voelt als het einde van het seizoen. Dat heb ik zo vaak meegemaakt. Echt beseffen doe ik het pas aan het begin van het seizoen, denk ik.”

Trainer/coach Kristian van der Wel keek tevreden terug op het slotspel. “We wilden winnen om die eerste plaats nog te halen, maar ook de jongens die afscheid nemen speeltijd geven. Uiteindelijk is iedereen aan bod gekomen. Dat we dat zo hebben kunnen rooien zegt ook veel over de kracht van deze ploeg. Ik ben heel trots op hoe wij ons hersteld hebben van een zwakke start. De aanloop naar dit seizoen was natuurlijk heel rommelig. De voorbereiding was ultrakort en wij hadden daar, achteraf gezien, veel meer last van dat onze concurrenten in het begin. Maar daarna was onze groei veel groter en deze plaats geeft daarom veel voldoening.”

Smet op de wedstrijd was het uitvallen van Chris van Mullem, die door Van der Wel buiten de basis was gelaten. Toen hij zich in de derde set koud en wel in het veld begaf, stond hij per ongeluk op de voet van medespeler en invaller Julian Perdijk. 

De enkel van de aanvoerder sloeg daardoor dubbel. “Ik hoop dat het meevalt”, zei Van der Wel, die zich het incident aantrok. “Dat doe ik altijd. Door het gewissel werd het allemaal wat rommeliger. Ik hoop dat de schade bij Chris meevalt. Hij heeft dit niet verdiend na een prima reeks wedstrijden.” 

Meer berichten