Logo hartvanzuidplas.nl

Veel geregel bij binnensportclubs, maar ook veel lol: ‘Overal spierpijn’

  •   keer gelezen   Sport

Nieuwerkerk aan den IJssel – Met de versoepeling van de coronamaatregelen kwam een einde aan een bijna half jaar durende verbanning voor de binnensportclubs. Afgelopen week werd er weer gesport. “We zien alleen maar dolgelukkige mensen.”

Door Erik van Leeuwen

Voor tafeltennisvereniging NTTC uit Nieuwerkerk stonden de 55-plussers woensdagmiddag meteen achter de tafel, een dag later was de eerste ‘reguliere’ training voor de competitiespelers in de gymzaal aan de Donge. 

“Het was lekker druk”, zegt bestuurslid Hans Stapels. “Iedereen was wat uitbundiger dan anders. Je merkte dat iedereen het weer fijn vindt om te kunnen spelen.”

Voor NTTC was het een kwestie het draaiboek van het najaar van vorig jaar uit de kast te halen. “De enige restrictie die we nog hebben is dat er alleen enkelspelpartijen gespeeld mogen worden. Dat is geen ramp. Dat geldt ook voor het aantal speeltafels. Normaal hebben we er vijf of zes staan, nu zijn dat er vier, in verband met de anderhalve meter afstand. Aan weerszijden van de tafel hebben we nog eens anderhalve meter vrijgehouden.”

Gepuzzel
Bij zwem- en waterpolovereniging NieMo Barracuda moesten ze de afgelopen week wel even puzzelen. “We zijn behoorlijk druk geweest achter de schermen”, zegt Mark Slagmolen, die namens het bestuur als coronacoördinator optreedt.

“Het zwembad gaf al snel aan dat ze ons konden ontvangen. Dat was natuurlijk hartstikke fijn. Vervolgens was het schakelen hoe we met de beperkingen die worden opgelegd kunnen sporten. De jeugd kan helemaal los, maar voor de senioren is het wat lastiger. We hebben voor onszelf daarin een limiet gesteld van 22 zwemmers per blok. Dat heeft vooral te maken met het comfort. Met meer zwemmers anderhalve meter afstand houden is dan te lastig. Je hebt ook te maken met verschillende snelheden.”

Datzelfde geldt bij waterpolo. “Die kunnen in het laatste deel van de training nog een balletje gooien, maar wel hooguit met twee. We maken dan elf bubbels van twee.”

Geregel
Bij basketbalvereniging Waterdragers beginnen ze deze week met de zaaltrainingen, in de Parkzoomhal en in de zaal van het Comenius College. De club had even tijd nodig om alles goed te regelen.

Stapels had de smaak als tafeltennisser weer snel te pakken. “Dat balgevoel heb je heel snel terug.”

Slagmolen had na de eerste training overal spierpijn en ook op plekken waar hij het niet verwachtte. “Laat ik zo zeggen: ik ben blijven drijven. Ik durf niet te beweren dat ik de slag alweer te pakken heb.”

Desondanks werd er door hem en de andere zwemmers al een honderd meter op tijd gezwommen. “Dat was geen indrukwekkende tijd”, stelde hij vast. “Maar ik had niet anders verwacht. Ik heb zes maanden lang niet in chloorwater gelegen.”

Meer berichten