Logo hartvanzuidplas.nl
De MVC-senioren in actie in hun coronadecor.
De MVC-senioren in actie in hun coronadecor.

MVC: ‘Mogen we naar binnen, wordt het mooi weer’

  •   keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Moordrecht - Volleyballen op een voetbalveld. De MVC-senioren overbruggen op die manier de weg naar de zaal. “Mogen we eindelijk naar binnen, wordt het net mooi weer.”

Net voor de training vrijdag begint, komt speler Mario Alblas met goed nieuws. “We kunnen vanaf 5 juni de zaal in. Maximale groepsgrootte vijftig.”

Voorzitter Mark Claveaux, die het net op het eerste veld van VV Moordrecht ophangt, moet wennen aan het idee. Na de vorige versoepelingen kon alleen de jeugd van MVC binnen trainen, niet de senioren. “Met twee man per speelhelft schiet dat niet op”, zegt Claveaux. 

De club koos ervoor nog even buiten te trainen. In praktijk betekent dat improviseren. Een net op half zeven en een kunstgrasondergrond die anders aanvoelt dan de vloer van De Zuidplas. “We zijn de voetbalvereniging dankbaar dat ze ons deze mogelijkheid hebben geboden”, zegt Claveaux. “Maar volleyballen doe je binnen.”

Vanaf volgende vrijdag mag dat weer. Voor MVC is dat een mooi moment om te beginnen met de wederopbouw, vindt Claveaux. De coronaperiode heeft leden gekost. “Daarom zoeken we voor komend seizoen nog een stuk of twee heren en een dame.”

Volgend seizoen gaat MVC weer volop inzetten op de jeugd. “We willen graag weer mini’s. Anders droogt de aanvulling van onderaf op.”

Meer berichten