Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Rowendy Schoop, die voor belangrijke goals moet gaan zorgen bij Nieuwerkerk, in actie op de training.</p>

Rowendy Schoop, die voor belangrijke goals moet gaan zorgen bij Nieuwerkerk, in actie op de training.

(Foto: Erik van Leeuwen)

Rustige transferperiode voor Zuidplas-clubs

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Zuidplas - De vier voetbalclubs in Zuidplas beleven een rustige ‘transferzomer’. Nieuwerkerk, Groeneweg, Moerkapelle en Moordrecht vertrouwen op hun huidige selecties.

Erik van Leeuwen

Bij Nieuwerkerk stond de teller een paar dagen voor de deadline dat overschrijvingen bij de voetbalbond moeten zijn gemeld, op één speler. De derdeklasser maakte de komst van Rowendy Schoop al weken geleden ‘wereldkundig’. 

De sterke spits, die eerder voor Nieuwerkerk speelde, trainde al mee met de selectie van Ron Luijten. “Hij maakt een goede indruk en met hem hebben we een extra wapen in de aanval. Hij is een echte targetman”, aldus Luijten, die doelman Sander Hoffmann zag stoppen. 

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat er nog nieuwe spelers komen, sluit de trainer een lastminute-transfer niet uit. “Wie weet. Ik heb eerder gezegd dat een nieuwe speler van toegevoegde waarde moet zijn. De huidige selectie herbergt veel kwaliteit.”

Bij Groeneweg blijven alle spelers de club trouw. “Ik had niet anders verwacht”, zegt trainer René van Beek. “We gaan een nieuw avontuur aan op de zaterdag. Daar heeft iedereen zin in.” Er trainde de afgelopen week een speler van Capelle mee op sportpark Van ’t Verlaat. “Een jonge speler die vermoedelijk aansluit bij de onder 23”, reageert Van Beek. 

Dat elftal wordt voor het eerst opgetuigd door Groeneweg, dat daarmee, naast het eerste en tweede, drie selectie-elftallen heeft. “Een goed initiatief”, vindt Van Beek. “De totale selectie wordt breder en de basis steviger. De drie teams gaan op dezelfde avond trainen.”

Groeneweg begint in de tweede week van augustus met de voorbereiding. Veel andere clubs knippen de voorbereiding op met een trainingsblok in juli en een in augustus, zo niet de Zevenhuizenaren. 

Van Beek: “Bewust. Ik ben van mening dat een voorbereiding van zes, zeven weken voldoende is. De jongens moeten fris zijn en de koppies leeg. Vandaar dat we afgelopen donderdag ook de training onder mijn leiding hebben afgewerkt. Ik zie het bekertoernooi ook als volwaardig onderdeel van de oefencampagne.”

Transferklapper
Bij Moordrecht hadden ze de grootste transferklapper vorige maand te pakken: Djazz Manusama keert terug na een uitstapje bij Dilettant in Krimpen aan de Lek. Met Manusama verwachten trainers Max Hiarej en Bobby Leiwakabessy creativiteit aan het spel te kunnen toevoegen.

Moerkapelle ziet Steef Vonk vertrekken. De verdediger, die uitgroeide tot een waardevolle kracht, heeft gekozen voor een nieuw avontuur in Zoetermeer bij DSO. 

De nieuwe trainer Gerald van der Kolk kan komend seizoen ook niet beschikken over routinier Daniël van den Hoven. De penningmeester van de club heeft definitief besloten afscheid te nemen als selectiespeler. Hij deed dat eerder in mei vorig jaar, maar koos daarna alsnog voor een extra seizoen. 

Moerkapelle wilde vorige week officieel afscheid nemen van de 34-jarige verdedigende middenvelder, maar een vakantie gooide roet in het eten. “We hadden het stilgehouden en dat was best een uitdaging omdat Daniël in het bestuur zit”, vertelde voorzitter Martien Zijderhand. “Twee dagen voor zijn afscheid kwam ons ter ore dat hij weg zou zijn. We schuiven het door tot na de zomervakantie.”

Meer berichten