Logo hartvanzuidplas.nl
<p>IJsselvogels en Korbis B1 gaven elkaar niets cadeau.</p>

IJsselvogels en Korbis B1 gaven elkaar niets cadeau.

(Foto: Erik van Leeuwen)

Bijna normale competitiedag bij IJsselvogels

  •   keer gelezen   Sport

KORFBAL
Moordrecht – Na maanden trainen en onderlinge wedstrijden kon de jeugd van IJsselvogels weer tegen ‘echte’ tegenstanders spelen. Zaterdag stond deel één van de regionale competitie op het programma.

Erik van Leeuwen

Met acht thuiswedstrijden had de eerste speeldag van de juni-competitie veel weg van een normale competitiezaterdag. Met tegenstanders, scheidsrechters en een voorzichtig uitgiftenpunt voor eenvoudige versnaperingen bij de kantine. 

“We hebben bijna alles, alleen geen publiek”, zei voorzitter André van Grieken. “Daardoor is het allemaal wat leger dan normaal. De jeugd heeft lol, daar gaat het om.” 

Daarom ook schreef IJsselvogels de meeste jeugdteams in voor de competitie die drie speelronden telt, voor spek en bonen wordt gespeeld en vooral is bedoeld om clubs weer vertier te bieden. “Het was een hoop geregel, maar dat is het waard als je ziet met hoeveel plezier iedereen weer in het veld staat. We hebben tachtig procent van de teams ingeschreven, voor een paar teams konden we niet genoeg spelers op de been krijgen.”

Ook het feit dat IJsselvogels midden in de selectietrainingen zit - er kan een plaatsje worden bemachtigd in de hoogste teams - was geen reden om niet aan te haken bij de op de laatste minuut opgezette competitie. Clubs worden zo veel mogelijk ingedeeld bij buurverenigingen om de reisafstanden en - bewegingen zo kort mogelijk te houden. 

De combinatie IJsselvogels-Korbis (Waddinxveen) stond zaterdag een paar keer op het programma. “Voor de bond was het een gepuzzel: zorgen dat het niveauverschil niet te groot is en de afstand klein. Dat is in veel gevallen gelukt, in een enkel geval niet. Zo moest vandaag een team naar Maasdijk en een team naar Zwijndrecht. Niet echt naast de deur.”

Van Grieken kijkt uit naar een coronavrij seizoen, al is het alleen maar om de schade van de afgelopen periode te repareren. “We hebben ruim twintig opzeggingen en dat is best veel. De afgelopen jaren groeiden we steeds iets. We hopen komend seizoen de draad weer op te pakken.”

Meer berichten