Logo hartvanzuidplas.nl
<p>De meisjes van NieMo Barracuda speelden in het Polderbad tegen De Gouwe.</p>

De meisjes van NieMo Barracuda speelden in het Polderbad tegen De Gouwe.

Poloërs gaan weer op voor échte wedstrijden

  •   keer gelezen   Sport

WATERPOLO
Nieuwerkerk aan den IJssel – Trainen konden ze al een tijdje, maar zaterdag was het een klein beetje feest voor de jeugdwaterpoloërs van NieMo Barracuda. Na acht maanden stonden er eindelijk echte wedstrijden op het programma.

Terwijl de jongste jeugd nog een onderlinge oefenwedstrijd speelde, konden de andere teams onder de achttien aan de bak tegen een échte tegenstander. De Gouwe uit Waddinxveen was met haar jeugd te gast in het Polderbad. De buren maakten er spectaculaire ontmoetingen van met uitslagen van 11-12, 5-4 en bij de oudste jeugd een zege voor B-jongens van NieMo Barracuda (10-7). 

Zaterdag worden in Waddinxveen de returns gespeeld. “Iedereen heeft hiernaar uitgekeken”, zei onderbouwcoördinator Miranda Solleveld. “We trainen alweer een paar weken, maar in aanloop naar de eerste wedstrijden zag je wat nerveuzere gezichtjes.” Dat beaamde Amy Slagt van het meisjesteam. “Trainen is leuk, een wedstrijd spelen is leuker. Ik heb het vreselijk gemist.”

In het Polderbad moesten toeschouwers toekijken van achter het glas in de kantine. Komende zaterdag is er wel publiek welkom.

Waterpoloaanwas
NieMo Barracuda heeft de zinnen gezet op nieuwe waterpoloaanwas. Maandenlang was het zwembad dicht en daardoor konden er geen aspirant-leden worden verwelkomd. “De eerste aanmeldingen zijn gelukkig weer binnen”, zegt Solleveld. “We zullen zeker niet minder teams hebben dan aan het begin van dit seizoen.”

De club traint in een normaal seizoen door tot 1 juli, maar dit jaar zijn de trainingen verlengd tot de zomervakantie. Ook in die zomervakantie staan er trainingen op de rol en wil NieMo Barracuda promotie maken voor het waterpolo.

Bij mooi weer wil de club waterpolo-instuiven houden in de Zevenhuizerplas. Andere ledenwerfcampagnes, met de wedstrijdzwemtak van de vereniging, staan ook op stapel.

Meer berichten