Afbeelding

Toch een ‘Moordrecht Open’, maar wel iets later

Sport 451 keer gelezen

TENNIS
Moordrecht – Tennisvereniging Moordrecht organiseert deze zomer alsnog een open toernooi. Het toernooi, dat traditioneel in juni wordt gehouden, vindt nu plaats van 16 tot en met 22 augustus.

Ook heeft de club gekozen om de achtdaagse speelweek in te korten met twee dagen. In plaats van negen dagen worden er nu zeven dagen gespeeld. Dat is volgens toernooiorganisator René de Jonge een bewuste keuze. “Omdat we in de schoolvakantie zitten verwachten we minder deelnemers. Daarom hebben we besloten het voorweekend eraf te halen. We wilden niet het risico lopen dat we straks voor een paar partijtjes een hele organisatie optuigen.”

Daarnaast worden de speelschema’s voor categorieën drie en vier geschrapt. “We verwachten dat de animo hiervoor minder is. De afgelopen jaren hebben we wel steeds een toernooi voor spelers met speelsterkte drie en vier georganiseerd, maar het ene jaar was qua inschrijvingen succesvoller dan het andere”, aldus De Jonge. 

Onderdelen
Het toernooi begint op maandag 16 augustus en eindigt op zondag 22 augustus. In het weekeinde van zaterdag 21 en zondag 22 augustus worden de finales gespeeld. Deelname staat open voor categorieën vijf tot en met acht. Alle onderdelen - enkelspel, dubbel en mixdubbel - worden afgewerkt.

Voor De Jonge is het inmiddels de 22ste keer dat hij als toernooiorganisatie optreedt. Hij is blij dat Moordrecht dit jaar nog een open toernooi kan houden. “We prijzen ons gelukkig dat we een week hebben gevonden waarin relatief weinig andere toernooien in de regio zijn gepland. Elkaar beconcurreren heeft geen zin, want dan raakt het deelnemersveld versnipperd. Voor de club is een open toernooi een belangrijke inkomstenbron. Hoe het omlijstende programma eruit ziet, wordt later bepaald aan de hand van de dan geldende coronamaatregelen.”

De inschrijving voor het toernooi is intussen geopend.