Logo hartvanzuidplas.nl
<p>De laatste thuiswedstrijd van Groeneweg op zondag was tegen Meeuwenplaat.</p>

De laatste thuiswedstrijd van Groeneweg op zondag was tegen Meeuwenplaat.

(Foto: Erik van Leeuwen)

Géén derby; Groeneweg baalt

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Zevenhuizen – Groeneweg is zwaar teleurgesteld over de competitie-indeling die eind afgelopen week door de KNVB is gepubliceerd. De Zevenhuizenaren kregen een plekje in de vierde klasse D en niet in 4C, de afdeling mét Moerkapelle en Moordrecht.

Erik van Leeuwen

Voor Groeneweg was de verleiding van veel streekontmoetingen en de Zuidplas-derby’s met Moerkapelle en Moordrecht juist de reden om dit seizoen van de zondag naar de zaterdag over te stappen. De club van voorzitter Ed Roos speelde op zondag in de tweede klasse en moet op zaterdag op het laagste niveau, de vierde klasse, beginnen. 

“We balen als een stekker”, reageert aanvoerder Bas Roos namens de selectie van Groeneweg. “Toen we de indeling onder ogen kregen had iedereen zoiets van ‘wat is dit?’. Dan hadden we net zo goed nog een jaar op zondag kunnen blijven voetballen.”

Groeneweg had zich, zo benadrukte de captain nogmaals, enorm verheugd op het spelen van de derby’s tegen Moerkapelle en Moordrecht. “Die hele afdeling is aantrekkelijk met veel regionale ontmoetingen. De meeste spelers hebben ook in de jeugd nog nooit tegen Moerkapelle gespeeld. Ik weet zeker dat Zevenhuizen en Moerkapelle voor die wedstrijden waren uitgelopen. We doen momenteel mee met het bedrijfsavondvoetbaltoernooi van Moerkapelle. In ons team spelen jongens van Groeneweg en Moerkapelle. Moerkapelle-keeper Lorenzo Sloof zat al helemaal te dollen dat hij straks kon gaan vissen.”

Ook Moerkapelle-voorzitter Martien Zijderhand vindt het jammer dat er komend seizoen geen Moerkapelle-Groeneweg en Groeneweg-Moerkapelle op het programma staat. “Het scheelt twee mooie wedstrijden. De penningmeesters zullen ook niet blij zijn.” 

Moerkapelle en Moordrecht speelden vorig seizoen ook in 4C, waar WDS en Hazerswoudse Boys de plekken hebben ingenomen van BSC’68 en FC Oosterheem. “Het zou een stuk logischer zijn geweest als Groeneweg er was bijgekomen. Ik heb geen idee waarop de KNVB dit besluit heeft gebaseerd.”

Roos verwacht dat zijn club deze week nog wel om opheldering vraagt bij de KNVB. “Maar ik betwijfel of ze het terugdraaien.”

In 4D wacht Groeneweg volgens Roos een reeks ‘onbeduidende namen’. “Van een aantal tegenstanders heb ik zelfs nog niet eerder gehoord. SDV? FC Banlieue zit er ook bij. Dat schijnt een nieuwe club te zijn. De enige derby is TOGB, maar dat is de zaterdagtak. Ik weet wel: deze indeling moet voor ons genoeg motivatie zijn om snel de vierde klasse achter ons te laten.”

Indeling vierde klasse
4C: ASW, Ammerstol, Bergambacht, Cabauw, Floreant, GSV, Gouderak, Hazerswoudse Boys, Moerkapelle, Moordrecht, SPV’81, Stolwijk, Haastrecht, WDS.

4D: BSC’68, CKC, Excelsior R, FC Zoetermeer, FC Banlieue, Groeneweg, Hillegersberg, NOCKralingen, Ommoord, SDV, Oosterheem, Swift Boys, TOGB, Zestienhoven.

Nieuwerkerk is net als vorig seizoen ingedeeld in de derde klasse D. DFC en Dubbeldam zijn uit deze afdeling ‘verdwenen’, nieuw zijn BZC/Zuiderpark en VV Rhoon. 

“De indeling is praktisch gelijk aan die van vorig seizoen, maar de samenstelling van de teams is wel behoorlijk gewijzigd”, reageert trainer Ron Luijten, die Nieuwerkerk tot de kanshebbers voor de titel rekent. “LMO en Zwarte Pijl hebben zich enorm versterkt, Oud-Beijerland, vorig seizoen kampioenskandidaat, heeft als ik de verhalen moet geloven te maken gehad met een leegloop. Mijn zorg is Nieuwerkerk.”

3D: ’s-Gravendeel, BZC/Zuiderpark, Den Bommel. FC IJsselmonde, Groote Lindt, DJS, LMO, Nieuwerkerk, Oud-Beijerland, Rhoon, SSS, VVOR, Zwarte Pijl, IJvv de Zwervers.

Meer berichten