Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Getooid met masker en houten stick uit een verleden verzorgde Inge Klumper voor het oog van haar teamgenoten de afslag van haar eigen uitzwaaiwedstrijd.</p>

Getooid met masker en houten stick uit een verleden verzorgde Inge Klumper voor het oog van haar teamgenoten de afslag van haar eigen uitzwaaiwedstrijd.

(Foto: Erik van Leeuwen)

Vertrekkende Inge Klumper (67): ‘Het is mooi geweest’

  •   keer gelezen   Sport

HOCKEY
Nieuwerkerk aan den IJssel – Voor de damesveteranen van hockeyclub De IJssel zal het even wennen zijn, want komend seizoen staat Inge Klumper niet langer tussen de palen. De 67-jarige Nieuwerkerkse kreeg zondag haar welverdiende uitzwaaiwedstrijd.

Erik van Leeuwen

Getooid in haar toernooipak met leeuwenstaart (Klumper: ‘Dit pak is al veertig jaar oud’) mocht ze de afslag doen van haar team tegen dames 3 van De IJssel. Dat deed ze met een houten hockeystick en oude gezichtsmasker, dat ze ooit als jonge Inge Klumper droeg in het doel.

Na meer dan zestig jaar bergt ze haar hockeystick op. “Het is mooi geweest. Ik word volgende maand 68 en je moet een keer stoppen”, zei Klumper bij haar afscheid. Dat ze zo lang is doorgegaan, vindt ze niet bijzonder. Op familiefeestjes zal ze geen indruk maken. “Mijn broer van 75 hockeyt nog.”

Klumper begon haar carrière als jong meisje bij het Utrechtse Kampong. Ze was eerst speelster, maar dat was het niet. “Ik stond linksbuiten en kreeg geen bal. We verloren met 12-0. Ik wilde belangrijk zijn voor het team en dat was ik als keepster.” 

Ze was keepster in een tijd dat de bescherming nog minimaal was. “We hadden legguards, maar geen helm. Of ik ooit bang ben geweest? Nee, de drive om die bal te stoppen is altijd groter geweest. Dat heb ik altijd gehad.”

Eerste
Ze was ook een getalenteerd keepster, want bij Kampong schopte ze het tot het eerste team. Ze puft als ze denkt aan de trainingsarbeid die ze toen moest verrichten. “Drie teamtrainingen en één keer speciale keeperstraining. Ik zucht nu wel, maar ik heb daarmee wel de basis gelegd voor mijn verdere carrière.”

Grote blessures bleven haar bespaard. “Ik heb alleen wat bultjes op mijn been, van die harde ballen. Ach, dat ziet niemand.” 

Helemaal afscheid nemen van haar teamgenoten doet ze niet. “Ik blijf lekker meetrainen en ben bij de club al vijftien jaar materiaalcommissaris. Ik zie erop toe dat iedereen netjes met de spullen omgaat.”

Meer berichten