Logo hartvanzuidplas.nl
<p>De wandelaars kunnen onderweg ook van kunst genieten.</p>

De wandelaars kunnen onderweg ook van kunst genieten.

(Foto: pr)

Stief kwartier of juist uren wandelen in het Bentwoud

  •   keer gelezen   Sport

Regio - De Sportief Wandelen-afdelingen van SC Antilope in Waddinxveen en AV‘47 in Boskoop organiseren op zondag 19 september de derde wandeltocht ‘Ontdek het Bentwoud’. Om de coronamaatregelen verantwoord te kunnen naleven, kunnen maximaal 400 mensen meedoen.

Urenlang op ontdekking behoort tot de opties, maar wie het Bentwoud liever in een stief kwartiertje doorkruist, komt ook aan zijn trekken; er zijn routes uitgezet van 5, 10, 15, 20 en 25 kilometer. 

Alle routes gaan over de loopplanken van de sloot bij de grote heuvel, over de oude toegangsweg naar het Bentwoud en langs de HSL. Geoefende lopers, die hun hand niet omdraaien voor 20 of 25 kilometer, kunnen de bovenbenen trainen als zij de voetbrug over de N209 over moeten. Zij komen ook de houten haas tegen en zien de Zoetermeerse Plas.

Praktisch
De start is bij AV’47 aan de Hoogeveenseweg 17 in Boskoop. Starttijden zijn tussen 8.00 uur (25 km) en 11.30 uur (5 km). Inschrijven kan uitsluitend online via ontdekhetbentwoud.nl, hier staan ook de overige starttijden en overige informatie.

Deelname kost vier euro, wie graag een medaille ontvangt betaalt twee euro extra. 

Meer berichten