Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Moerkapelle in actie tegen Floreant. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)</p>

Moerkapelle in actie tegen Floreant. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Moerkapelle werkt aan balbezit: ‘Keulen en Aken niet in een dag gebouwd’

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moerkapelle – Moerkapelle speelde zaterdag op de Veltins Cup in Waddinxveen een bijrol. Resultaat op het toernooi van Be Fair was voor de nieuwe trainer Gerald van der Kolk van ondergeschikt belang. Hij probeert een nieuw Moerkapelle te vormen.

Zijn spelers over de klink jagen, dat doet Van der Kolk in de voorbereiding niet. Daarom was de opvolger van Martijn Peters naar sportpark ’t Suyt in Waddinxveen afgereisd met een grote groep spelers. 

Twee complete elftallen om precies te zijn. “Zestig minuten is meer dan zat in deze fase van de voorbereiding”, vond Van der Kolk, die in de eerste twee wedstrijden van het toernooi – Floreant (0-0) en Be Fair (1-0) – zijn eerste elftal liet spelen, in wedstrijd drie en vier tegen BSC’68 (2-0) en Zwammerdam (0-0) de tweede keus liet opdraven. “Het gaat om fit worden en naar mijn mening moet je dan de belastbaarheid langzaam opvoeren.”

Moerkapelle en Van der Kolk zitten in de wittebroodsweken. Het is nog snuffelen aan elkaar, al heeft de trainer wel duidelijk gemaakt wat hij van zijn nieuwe pupillen verwacht. “Ik heb een iets ander idee over voetbal dan mijn voorganger. Het is logisch dat de spelersgroep aan mijn ideeën moet wennen. We nemen daar ook de tijd voor.”

Van der Kolk ziet graag dat er gegroepeerd wordt verdedigd waarbij de buitenspelers de inspeelpasslijnen moeten dichtzetten. De grootste verandering is het spel van Moerkapelle aan de bal. Zijn spelers moeten comfortabeler worden in balbezit en vooral niet te snel kiezen voor de lange bal naar voren. “We hebben nu nog de neiging om snel twee linies over te slaan. Ik zie graag wat meer rust in de aanval en aan de bal. Meer voetbal dus.”

Hij heeft geduld: “Keulen en Aken zijn ook niet in één dag gebouwd.”

Meer berichten