Logo hartvanzuidplas.nl
Remco Langerveld opende de score (foto: archief HvH)
Remco Langerveld opende de score (foto: archief HvH) (Picasa)

Nieuwerkerk uitgeschakeld in beker

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nieuwerkerk is na twee wedstrijden al kansloos voor het bereiken van de knockout-fase van het districtsbekertoernooi. In Vlaardingen kwam de ploeg van trainer Ron Luijten niet verder dan 3-3 tegen VFC.

Nieuwerkerk moest winnen om na het gelijkspel van vorige week tegen Rotterdam United nog in de race te blijven voor de winst in de poule. Daar leek de ploeg hard naar op weg, want bij het ingaan van de laatste minuut leidden de bezoekers met 3-2. Onnodig balverlies leidde tot een laatste kans voor VFC, waarbij een Vlaardingse aanvaller werd gevloerd op het randje van het strafschopgebied. De scheidsrechter twijfelde niet en wees resoluut naar de stip. “Die bal had gewoon de tribune in gemoeten.” Luijten baalde van de late tegengoal. “Als we gewonnen hadden, hadden we zaterdag de finale gespeeld tegen Monster. Nu staat er niets meer op het spel, want Monster heeft zes punten. Die kunnen we niet meer inhalen.”

Remco Langerveld opende in Vlaardingen uit een vrije trap de score, Jesse Assawata en Menno Homan bogen met hun treffers een 2-1 achterstand om in een 3-2 voorsprong. Nieuwerkerk had voor de wedstrijd tegen VFC zeven afwezigen. Luijten: “Het blijft behelpen, maar we hebben goede hoop dat op korte termijn wat spelers terugkeren. Dan hebben we weer wat meer keus. Rowendly Stoop verwacht ik snel terug en Maurice Treffers heeft donderdag weer voor het eerst getraind.”
Tegen VFC maakte Jens Goosens, uit het onder 23-team, zijn debuut. Hij viel negen minuten voor tijd in.

Meer berichten