Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Gerald van der Klok:&quot;Er moet beweging en dynamiek komen. Dat kost tijd.&quot; (foto: archief HvH)</p>

Gerald van der Klok:"Er moet beweging en dynamiek komen. Dat kost tijd." (foto: archief HvH)

Moerkapelle blijft in de race

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moerkapelle – Moerkapelle kreeg in de tweede bekerwedstrijd tegenstander Simonshaven laat op de knieën. In de laatste minuut maakte Lucas Doorenbos vanaf de stip de enige treffer: 1-0.

Omdat VEP uit Woerden won van Abbenbroek staan alle teams in de bekerpoule na twee speelronden op drie punten. Alleen de nummer één plaatst zich voor de knock-outfase en daardoor is er hoogspanning voor de derde en laatste speelronde van komende zaterdag. “We zullen met minimaal twee doelpunten verschil bij VEP moet winnen”, constateerde trainer Gerald van der Klok, die er meteen aan toevoegde dat hij en Moerkapelle de beker vooral zien als onderdeel van de voorbereiding op de competitie. “Natuurlijk speel je om te winnen, maar het is geen ramp als we de volgende ronde niet halen. Ik vind het veel belangrijker dat we op technisch gebied stappen maken.” Wat dat betreft was de opvolger van Martijn Peters beter te spreken dan na de eerste bekerwedstrijd tegen Abbenroek. “Ik heb negentig minuten lang écht een ploeg gezien, die zowel aan als zonder de bal er alles aan deed om datgene dat ik vraag te doen.”
Hoewel Moerkapelle voor eigen publiek het betere van het spel had, lukte het niet om veel kansen bij elkaar te voetballen. “Daarin moeten we nog stappen maken” constateerde Van der Klok dan ook. “Het veldspel is meer dan redelijk, tot de zestien van de tegenstander. Dan hebben we moeite om spelers in kansrijke positie te brengen. Er moet beweging en dynamiek komen. Dat kost tijd.”
In een wedstrijd zonder kansen was het niet vreemd dat de enige goal uit een strafschop viel. Een aanvaller van Moerkapelle werd in het strafschopgebied omver geduwd; de strafschop werd door Lucas Doorenbos benut (1-0).

Meer berichten