Logo hartvanzuidplas.nl
Sam van Os begint aan één van haar rushes.
Sam van Os begint aan één van haar rushes.

De IJssel is dodelijk effectief: ‘Team is stuk sterker geworden’

  •   keer gelezen   Sport

HOCKEY
Nieuwerkerk aan den IJssel – De hockeysters van De IJssel beleven een droomstart in de tweede klasse. Het thuispubliek kreeg zondag op sportpark Dorrestein vijf Nieuwerkerkse goals te zien tegen Pelikaan: 5-0.

Door Erik van Leeuwen

De IJssel had vorige week, op de eerste speeldag, ook vijf keer gescoord tegen Berkel. Het grote aantal treffers berust volgens coach Jean Renes, die het zondag zonder zijn collega-coach Jean Paul Renes moest doen, niet op toeval. “We hebben een stel fantastische spitsen”, blies hij de loftrompet over zijn aanvallers. “De aanvalsters die er al waren zijn nog beter geworden en we hebben Flo Chabot Stadhouders en Julia Rijkaart van Cappellen erbij gekregen. Het is een levensgevaarlijke cocktail.” Gniffelend: “Ik zou niet graag tegen die aanval willen spelen.”

De IJssel is, volgens Renes, ook beter geworden op andere posities. “Met Kiki van der Spek zijn we een dominante middenveldster rijker. Onze keepster Roos Wink is waanzinnig goed. Dat we zó aanvallend kunnen spelen komt door haar aanwezigheid. We kunnen vol op de aanval spelen in de wetenschap dat als we tegen een counter aanlopen, Roos er staat.”

Zondag kreeg het Roosendaalse Pelikaan te maken met een dodelijk efficiënt De IJssel. “Onze overwinning was dik verdiend, maar ook wel een beetje geflatteerd. Ook Pelikaan kreeg behoorlijk wat kansen, alleen waren onze spitsen enorm scherp in de afronding. Het is wel een zege die telt, want in de afgelopen seizoenen kwamen we thuis tegen Pelikaan niet verder dan 3-3 en 2-2.”

Milly van Eijk opende de score, Chiara van der Have maakte de 2-0 en 3-0. Sam van Os zorgde voor 4-0, Flo Chabot Stadshouders voor 5-0. 

De uitstekende start is een bevestiging van wat Renes al in de voorbereiding zag. “We zijn een stuk sterker geworden als team. Dat maakt dat we ook voor een toptwee-plaats willen gaan. De eerste twee ploegen promoveren. Normaal worden we vierde of vijfde in de tweede klasse. Ik vind het dus logisch dat we nu, in de wetenschap dat we sterker zijn geworden, de lat hoger leggen.”

Meer berichten